Ha valakinek nincsenek barátai és párkapcsolatot sem tud kialakítani annak valami mentális oka lehet?
Én sajnos ilyen vagyok. Mi lehet a bajom?
Járok pszichológushoz, de úgy érzem nem tud rajtam segíteni.
Sajnos nem elég konkrét, hogy bármit tudjak mondani. Ennél sokkal több infó kéne még a tippelgetéshez is.
De ha a pszichológusnál azt érzed, hogy nem tud segíteni, akkor másikat kéne keresni! Nem biztos, hogy ettől ő rossz pszichológus vagy ilyesmi, csak nem neked megfelelő.
Az a bajom hogy egyszerűen nem tudok kapcsolatokat kialakítani. Egyrészt nem tudok hol ismerkedni, a másik meg hogy nem tudom hogy kell, főleg elkezdeni. Meg kicsit unalmasnak is tartom magam.
De ha pl lenne egy lány akinek megtetszenék, és ő is nyugisabb típus és az összejönnénk utána már szerintem menne jól a beszélgetés, csak az a kapcsolat találással és kialakítással van bajom.
Én ennyiből elsősorban önértékelési problémát látok.
Unalmasnak nevezed magad. Miért? Olyan nincs, hogy az ember tényleg unalmasnak gondolja magát. Vagy azért tartod magad annak, mert a fejedben nem felelsz meg a körülötted lévő emberekről kialakított képpel = másnak érzed magad hozzájuk képest, és azt gondolod, ők téged annak tartanának. Vagy nem vagy elégedett a saját teljesítményeddel, tehát akarnál csinálni dolgokat, vagy máshogy csinálni dolgokat, de valami (vagy inkább valaki: te) megakadályoz benne. Akár félelemből, akár félénkségből.
Először arra kéne rájönni, hogy az előbbi kettőből melyik az ok.
Ha az első, akkor saját magad elfogadását kell tanulni, és azt, hogy nem szabad mások szemüvegén át nézni a saját életed, gondolataid, döntéseid. Mind mások vagyunk, azok is, akik a csoporttal tartanak, meg azok is, akik nem feltétlenül.
Ha a második, akkor meg kéne találni, mi miatt nem mersz önmagad lenni.
Így elsőre ez jutott eszembe. Ha nem azt tartanád szem előtt, hogy te milyen vagy, és a túlzottan kritikus szemléleted csökkenne magaddal szemben, akkor talán nem tartanál annyira a kezdeményezéstől sem. De azért csak lépésenként haladjunk! :)
Remélem tudtam valamit segíteni, kitartást kívánok! Ha szeretnél változtatni, menni is fog!
Én is hasonlóan vagyok vele, nagyon félek új embereket megismerni, nálam valószínűleg megfelelési kényszer az oka, bár sosem voltam szakembernél vele. Nagyon nehezen barátkozom, mert kínosnak érzem magam, és folyton bebeszélem, hogy nem szeretnek az emberek. Ha már valakivel megtalálom a közös hangot, onnan minden szuper, de pontosan ezért csak néhány barátom van, akiket viszont pontosan emiatt nagyon megbecsülök.
Szóval lehet te is megfelelési kényszeres vagy, hogy attól félsz kevés leszel a többi embernek. De persze nem biztos, ez csak egy tipp. Ha esetleg van kedved, írj magadról 1-2 dolgot, hátha tudok adni néhány tippet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!