Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi történik egy gyermekpszicho...

Mi történik egy gyermekpszichológiai terápián?

Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet, hogy eletkort nem szeretnék írni, de már nem kiskamasz vagyok, viszont pont abban a korban hogy még gyermekpszichológushoz kell mennem. Olyanokat kerdezek, akik jártak/nak pszichológusnál. Arra lennék kivancsi, hogy mi történik ott? Tegyük fel, hogy azért megyek oda, mert úgy érzem, hogy szorongok emberek között, olyan szinten hogy az hatással van a mindennapjaimra. Miket kérdez tőlem? Teszteket kell csinálnom? Vagy foltból álló kepeket, és elmondanom mit latok mint a filmekben? :D bocsi a hulye kérdésekért, de tényleg nem tudom hogy mi tortenik ott. Ha válaszolsz, írhatsz privit is. Arra vagyok kivancsi hogy: ha szeretnél életkort írhatsz, milyen gonddal mentél, miket csináltatok, és hogyan oldódott meg a gond.

2021. máj. 27. 19:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Vannak normalisak, akikkel akar egy taneven keresztul is el lehet beszelgetni es tenyleg segiteni akar, ugyanez a pedagogiai szakszolgalatnal. De van, akivel max 2-4 alkalommal lehet beszelgetni, es nem nagyon mond semmit...
2021. máj. 28. 16:59
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

(Harmadik vagyok.)

Az utolsót még annyival egészíteném ki, hogy az iskolapszichológus elvileg nem foglalkozhat mentális betegségekkel (pl. depresszió, szorongás stb.), és diagózist sem adhat. Ezért is írtam, hogy klinikai szakpszichológust kéne keresned, ha úgy érzed, hogy komolyabb, akár diagnosztizálható problémáid vannak. Sajnos hallottam már olyan iskolapszichológusról, akit nem különösebben érdekelt/nem tűnt fel neki, hogy egy depressziós kamasz alapvetően nem az ő kompetenciája, és hónapokig beszélgettek eredménytelenül. Úgyhogy én a helyedben klinikai szakpszichológust keresnék, aztán ha mégsem annyira "komoly" a probléma, akkor még úgyis átirányíthat egy tanácsadó pszichológushoz (amilyen egyénként az iskolapszichológus is).

A szüleidet nem tudom, mivel tudnád meggyőzni. Esetleg az igazság "leegyszerűsített" változata nem opció? Így nem hazudnál, de nem avatnád be őket a részletekbe sem. Azért is jó lenne nagyjából tudniuk a problémádról, hogy megfelelő szakembert keressetek, ugyanis sok pszichológusnak van szakterülete, és elsősorban azokba tartozó a témákkal foglalkoznak. Szóval szerintem ne találj ki valami tök más kifogást akkor sem, ha nem szeretnéd nekik elmondani az igazságot. Nem tudom, ez mennyit segít, de remélem, találsz majd megfelelő szakembert! :)

2021. máj. 28. 17:49
 13/17 anonim ***** válasza:
Ellátórendszer telítettsége miatt kórházból is psz-ba küldik a gyereket, depresszió és szorongás diagnózissal is (pszichiátriai kontroll mellett). Szupportív terápiának van adminisztrálva, tanácsadói szakvizsgával, de szakvizsga nélkül is foglalkoznak velük. Nyilván jobb lenne a klinikus, de egyszerűen vagy nincs, vagy mocsok drága.
2021. máj. 28. 18:05
 14/17 A kérdező kommentje:
Igazából dióhéjban annyi, hogy úgy érzem egy kicsit "kattos" vagyok, vagy nem tudok máshogy fogalmazni. Van hogy rám tör valami sötétség, teljesen elborítja az agyamat, csak kavarognak a fejemben a gondolatok, sötét gondolatok is. Ezek a rohamok annyira erősek tudnak lenni, hogy ledermedek tőle és a fejem szétrobban a rengeteg gondolattól. Rengeteg esetben egy ember felé sem tudok empátiát érezni, nem érdekel a barátnőimnek vallott lányok gondjai sem, semmi sem ami nem az én bajom. Ennek ellenére simán meg tudom játszani, "mi illik" de a bájos, megnyerő tinilány arcom mögött, aki mindig meghallgat másokat, és segít nekik, csak egy érzéketlen, manipulatív dög van. Megjátszom az érzelmeim 95%át, amit nem játszok meg az vagy a düh, vagy a káröröm, nagyon ritkán nevetek szívből, őszintén mosolyogni hónapok óta nem mosolyogtam. Olyan rendes emberek válaszoltak nekem ezért kérlek hogy ne ítéljetek el ezért.
2021. máj. 28. 20:09
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem ítélünk el - legalábbis én nem -, ne aggódj. A problémád részletezését olvasva én mindenképp klinikai szakpszichológust ajánlanék. Nem azért mert "kattos" vagy, hanem mert az önismeret fejlesztésében nekik van a legtöbb tapasztalatuk.

Egy része annak, amit leírtál teljesen jellemző a kamaszokra, és néha még a fiatal felnőttekre is.

Szerintem elfojtod a valódi érzéseidet - lehet, hogy tudattalanul - és ezen a "gáton" csak az erős negatív érzések képesek áttörni mint pl. a düh. Kérdés az, hogy mi az oka annak, hogy hiányoznak a pozitív érzelmek. Amit másoknak mutatsz az nem a valódi önmagad, de szerintem te sem vagy tisztában azzal, hogy milyen ember vagy valójában. Ezért lenne szükség itt egy szakemberre, önismeret és személyiségfejlesztés céljából. Segítene neked kibogozni, hogy milyen érzéseid vannak, miért érzed azt amit, hova köthetőek, miért hiányoznak a pozitív érzések és hogyan lehetne visszahozni őket... Erősen kétlem, hogy egy "érzéketlen, manipulatív dög" lennél. Akkor nem ismernéd fel, hogy valami gond van és nem is kérnél segítséget. Te viszont szakemberhez akarsz fordulni, hogy javíts a helyzeten.

2021. máj. 28. 21:46
 16/17 A kérdező kommentje:
Igazabol ezt csak azért ismertem fel, mivel nem mindig volt ez így (a manipuláció része egy olyan fél éve kezdődött, azt vettem eszre hogy megfelelő szavakkal és viselkedéssel, ami mögött igazabol csak üresség és sötétség van, barmit el tudok érni a környezetemtől), de kiskoromtól kezdve rettenetesen érzéketlen vagyok az emberek gondjaira.
2021. máj. 29. 12:13
 17/17 anonim ***** válasza:

16# Az álláspontomat továbbra is fenntartom. Az érzelmi intelligencia nagyon jól fejleszthető.

Tudom milyen érzés, mert nekem is ugyanez van - sötétség, üresség, megjátszani a pozitív érzéseket -. Nálam depresszió és érzelmi elfojtás áll mögötte, amin klinikai szakpszichológussal, pszichoterápián próbálok javítani.

2021. máj. 29. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!