Kb. hány évesen, és minek a hatására értétek el azt a szintet, hogy már semmiben sem érdekel mások véleménye? Hogyan lehet felgyorsítani ezt a folyamatot?
Az a szint, amikor már semmiben nem érdekelt mások véleménye? Ízlés dolgában sosem érdekelt, például hogy milyen legyen a frizurám, milyen pólót vegyek fel, de van, akit 50 évesen is foglalkoztat ez, de nem kortól függ ez az egész, hanem a személyiségtől. Értelmes dolgokban viszont kizárni a többieket ostoba dolog, és igenis fontos meghallgatni másokat is (értelmes és fontos dolgokban!), és ebben nagyon is igaza van a fentebbi kommentelőnek, bármennyire is lehúzzátok. Meg amit itt fentebb írt valaki, hogy ő márpedig nem fog változni, mindezt 30 évesen??? Haver, ha mondjuk valamit nem jól csinálsz 10 éve, nem lesz jobb, csak mert 10 éve már csinálod.
De egyébként nem értem, most ilyen piti dolgokról kérdezel, hogy melyik szál szemöldökömet szedhetem még ki, hogy Marika néninek is megfeleljen, vagy értelmes dolgokról? Mert most elolvasva az utolsó kommentedet kb az jön le, hogy lehurrogtál valakit, hogy ilyen piti dolgokra gondolsz, és nem az értelmesekre.
#21 az életem a fejlődés, nem ilyen téren zárnám ki a véleményeket - de persze csak a megfelelő emberektől fogadnám el.
Nem nagyon tudom én sem megfogalmazni, a külső annyira sosem izgatott így - úgy öltözködöm ahogy én szeretném, nem sminkelek, a hajam is magam miatt hosszú mert így imádom. Ebben nem érdekel mások véleménye. A nagyon fontos dolgokban sem, mint például hogy milyen irányban szeretnék továbbtanulni, milyen munká szeretnék majd (itt nyilván a szakma- vagy hivatásbelieket meghallgatom, de pl. olyan iskolatársakét nem, akik lenéznek emiatt). Nem is tudok felhozni most így hirtelen egy példát sem, de azért többször is előfordul, hogy szorongok amiatt, hogy mit gondolnak rólam mások. Ez általában tömegközlekedéskor jön ki a legjobban (na meg id van a példa :D). De tudom, hogy más ember más témában érzi ugyanezt, ezért tettem fel a kérdést általánosságban. Amúgy érdekes, hogy ettől függetlenül egy nagyon szociális ember vagyok, könnyen építek ki jó kapcsolatot az emberek nagy részével.
Remélem sikerült érthetően leírnom, ha nem, szólj.
Az utolsó kommentem meg egy összegyűlt kiakadás volt arra, ami ezen az oldalon folyik, hogy sokan bármit megtehetnek. Vagyis azt hiszik...
Itt senki semmi rosszat nem írt, nem értem, min voltál kiakadva, teljesen normális válaszokat kaptál. Kicsit az szerintem félrement nálad, hogy a kedvesség nem megerőltető, nem erre lett utalva itt valaki által, hanem csak annyi, ha tud valaki bunkó lenni, akkor kedves is, és épp ez az, hogy egyik sem megerőltetőbb a másiknál, ezért válasszuk inkább a kedvességet, ennyi szerintem. Meg az volt, hogy a más emberek véleménye is fontos, ezt írta az egyik kommentelő, ezzel nem értett itt senki kábé egyet, de attól még igaza van, ezt írtam már fentebb is, persze lehet semmibe venni mások véleményét, de azzal nem épülsz semmit.
Az utolsóra meg annyi, hogy nem attól leszel, és ugyanígy nem attól nem leszel hülye vagy okos vagy akármilyen, hogy valaki annak tart, hanem attól teljesen függetlenül vagy az vagy nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!