Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szorongás és evés?

Szorongás és evés?

Figyelt kérdés

A következő a problémám:

Diétán vagyok, vagy lehet jobb lenne úgy fogalmazni hogy életemben először odafigyelek rá hogy hogyan táplálkozom, vagy hát szeretnék. A probléma nem ez, hanem hogy pár nap után megőrülök már tőle.

Bővebben: Évekkel ezelőtt kezdődtek a súlyosabb szorongásos tüneteim. Egyik jellegzetessége hogy felfokozódik ha éhes vagyok, nem eszem. Ez rosszabb időkben odáig fokozódott hogy alig tudtam magamról, szédültem, extrém szorongásos tüneteim voltak. Nincs baj cukrommal/ inzulinnal és semmi mással sem, akkor sem amikor épp rosszul vagyok. Kivizsgáltattam. A lényeg hogy ha eszem, a jóllakottság érzése után valamelyest megnyugszom, ellazulok. Ha nem akkor mintha beszűkülne a tudatom, ideges, ingerlékeny vagyok, megváltozik a légzésem. Mármint túlzottan.

És itt jön ami most zavar, mert hogy alvászavarom is van a szorongástól. Évek óta csak akkor tudok elaludni vagy rendesen aludni ha előtte telezabálom magam és ezzel megnyugszom.

Most hogy az étrend miatt lefekvés előtt pár órával már nem eszem egy rémálom az életem, nem tudok aludni. Ha igen, akkor is nagyon zavartan, sokszor felriadok, nehezen alszom vissza, olyan vagyok reggel mint a mosott rongy. Mert még álmomban is ideges vagyok.

Másnak is volt hasonló problémája? Hogyan jött ki belőle? Ez csak szorongás, vagy valami más zavar? Szörnyű hogy ilyen módon rabja lettem az evésnek.

2021. máj. 15. 08:32
 1/2 anonim ***** válasza:
Keress fel egy pszichológust. Ez érzelmi evés, az agyad valamiért összekötötte a nyugalom érzését az evéssel.
2021. máj. 15. 09:46
 2/2 anonim ***** válasza:
Nyugodtan lehet enni este de nézz utána Norbi egyes kategóriájú ételeit ha jól emlékszem magyarán savanyított uborkát pufi rizst sonkát a lényeg hogy egész nap kaloriadeficit be legyél. Én se bírok elaludni üres hassal. Kb hat hét körül eszek utoljára de akkor már elég keveset Max egy üres zsemlét ez felfogja a gyomromat és minden nap ugyanakkor fekszek aludni és kelek magyarán egy napi rutin kell hozzá és a szervezet hozzászokik. Én is szoktam zabálni főleg amikor érzelmi megrázkódtatást élek át legutóbb nagynéném halála váltotta ki sajnos. Még azt lehet csinálni hogy leírod mit eszel egész nap egy papírra vagy egy Excel táblázatba vezeted és akkor kb ra fogod tudni hány kalóriát vittél be de mindenképp napi egy óra aktív mozgás nak kell lennie mert az izomzat magában több kalóriát éget.
2021. máj. 15. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!