Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tudnátok ez ellen tanácsot...

Tudnátok ez ellen tanácsot adni amit írni fogok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 16 éves vagyok.. van egy hugom akivel nagyon durván szoktunk veszekedni..Nem megyek most bele de tényleg durva..Sokszor nagyon felbasz. Olyan szinten hogy legszivesebben szétvernék valamit..Néha előfordul hogy beleverek falba székbe stb.. Meg amúgy azt szoktam kimutatni hogy nem nagyon tudnak megbántani..Idegenek nem is nagyon.Viszont ha itthon veszekedés van sokszor nagyon felidegesit..Sirni is szoltam dühből..És egyszeruen előjon így minden..Képes lennék elég rossz dolgokat is csinálni..Lemegy az egész életkedvem..Lehetséges hogy daganatom van.. nem biztos de vannak rá utaló jelek..Elég sok.Nyáron megyünk orvoshoz.. anyum azt hiszi hogy csak valami komolytalan baj de én nagyon utánanéztem és tudom hogy nem. Emiatt is van sokszod szar ledvem de mostmár nem foglalkozok vele majd kiderül..És ilyen állapotba előjön az hogy bárcsak az lennék és...Szóval igen. Nincsen kevés haverom.Viszont egy olyan barátom sincs akivel tudnék komolyan beszélni.. csak olyanok akikkel igy hülyéskedni.. Tehát bármi problémám van azt magamba tartom. Ez is lehet az oka..Ráadásuli a suli is elég szarul megy.egyszeruen nem megy a tanulás..Nem tudok koncentrálni. Hiába olvasok el egy szöveget nem értem meg mert tudat alatt teljesen máson forog at agyam de nem tudom min.Rengetegszer van az hogy házi írás közbe elrontok valamit és kuka az egész..Olyankor ez nagyon felidegesít hogy nem tudok figyelni. Rossz helyre írok pár dolgot akár többször is. Ugyan azt a hibát megcsinálom egymás után néha..Arra is gondoltam hogy van valami baj az agyamba. Viszont sok dologba meg túlságosan is figyelmes vagyok.leginkább az emberekkel kapcsolatosan.. . Az a baj hogy így írásba nem tudom kifejezni magam.. meg a másik, hogy tanároknál is sokszor van az hogy magyaráznak valamit és egyszeruen nem tudom megérteni mert folyton arra figyelek hogy nehogy elcsesszek valamit. Minden apróságra figyelek csak arra nem amire kéne..szóval ilyenkor előjön belőlem minden és nincs kedvem élni sem. Aztán mitán legyugszom már jó... Jaj meg még ezt elmondom.Szóval

aszüleimmel kapcsolatosan az a helyzet hogy velük nem szeretek beszélni..Meg egyszeruen nem is tudok..anyum próbál sokszor velem beszélni de én nem nyílok.

Nem tudom előtte komolyan beszélni..Pl amikor orvosnál vagyok akkor is furcsa előtte így komolyan beszélni..Pedig szerintem sok dologba elég komoly vagyok és a gondokodásom is jó..De bármi komolyom témárol szeretne beszélni olyan furán/kínosam érzem magam. Köszönöm ha végig olvastad és bocsi hogy ilyen hosszú lett de most jó volt kiadni magamból..Az a baj hogy így írásba tényleg nem tudtam kifejezni magam.De próbáltam a lényeget elmondani. Valaki esetleg tudna segíteni valahogy? Tanácsokat adni? A kor az nem számit.Az lenne mondjuk a legjobb ha pont egy szakember látná ezt😂köszönöm ha elolvastad. És bocsi hogy összeszedteln volt..Meg magyarázni sem tudok jól írásba

2021. máj. 5. 18:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Fizikai tüneteid vannak ilyenkor? (A "basszus mit fognak gondolni rólam, ha ezt elcseszem. Hülyének néznek" mellett)

Pl. gombóc érzés a torokban, izzadás, gyors szívverés, reszketés, hang remegés...

Ha téged zavar ez az állapot, akkor javasolnám egy pszichológus felkeresését, mert a fő probléma itt a szorongásod. Befolyásolja a mindennapjaidat és már elkerülöd azokat a helyzeteket, amik szorongást okoznak. Meg kellene találni az okát, de ehhez mélyebbre kell leásni.

2021. máj. 5. 20:33
 12/15 A kérdező kommentje:
Izzadás gyors szívverés szokott lenni..Illetve összevissza beszélek. Nem nagyon tudok ilyenkor értelmes mondatokat megfogalmazni. De ez inkább suliba van. Egyébként lehet elmegyek majd egy pszichologushoz. Régebben voltam de nem segített.. Ezt nem tudom mondtam e 7 éves korom óta tikkelek..Viszont ezt kívulről nem látják mivel általaba más tikkek vannak..De ez mindig változik..A tikkek azután jelentkeztek miután apum elköltötött.. viszont nem hinném hogy most is emiatt lenne mivel már teljesen feldolgoztam kb 5 éve. Sőt mostmár sokkal jobb így hogy külön vannak.
2021. máj. 5. 20:39
 13/15 anonim ***** válasza:

Emiatt még inkább ajánlanám a pszichológust. Tényleg tudnak segíteni. Gondolom te is örülnél, ha nem folyamatosan azon járna az agyad, hogy mit gondolnak rólad, és mi lesz ha ezt meg azt elrontod... :)

Ezen a téren klinikai szakpszichológust/pszichoterapeutát érdemes keresni, nem egy "mezei" pszichológust, aki elvégezte az egyetemi MSc képzést.

2021. máj. 5. 20:42
 14/15 anonim ***** válasza:
Pszichológiai témájú könyvek olvasán nem gondolkoztál?
2021. máj. 5. 20:44
 15/15 A kérdező kommentje:
Rendben akkor megpróbálok keresni😁 Egyébként nem gondolkoztam de lehetséges hogy utánuk nézek
2021. máj. 5. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!