Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nincsenek egy kicsit tularazva...

Nincsenek egy kicsit tularazva a pszichologusok?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 30. 19:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
76%

Túlárazza néhány saját magát, mint a Murikai magánegészségügyben. Szorult helyzetben nem tudsz az egészségügyi ellátás árán alkudozni és van aki csak simán nagyképűen visszaél a helyzettel. A pszichológusban a szerénység mindenképpen érdem.

Nekem pont ez a bajom, hogy egyáltalán nem érdekel az, hogy a pszchológus segítsen feldolgozni a problámát, hanem inkább valaki aki segít túllépni rajta. Annyra erőltetik hogy a pszchológia milyen jó meg hasznos, de mire képes vagy épp hajlandó felismerni hogy a páciensnek másra van szüksége, addigra elcseszi az időt vagy a páciest hibáztatja.

Nem szeretem az egyoldalú kommunikációt, főleg nem a kényes témákban és ezzel nekem nem fogják bizonyítani hogy ő az a szakember akira nekem szükségem van. A közegészségügyben is pocsék a tájékoztatás, pszichológustól meg pláne nem fogadom el hogy minimumon teljesítsen ebből.

Előfordul hogy az eggyik pszichológus fejti ki a másikról hogy pocsék a hozzáállása. Annak is személyiségzavara van és az üres igéreteivel hülyíti maga körül a népet. Mire valaha eljutunk odáig hogy szakmai alkalmassági vizsgájuk legyen és megértésből több legyen mint a látszat, jóval több, addigra teljesen megőszülök. Korán kezdtem.

Könnyen arra jutok hogy nekem nem éri meg az árát. 8K fölött semmiképp!

2021. máj. 1. 08:34
 12/19 anonim ***** válasza:
29%

Es te mit teszel azert, hogy jobb legyen? Eljarsz a pszichologushoz havonta 1x jo esetben heti 1x es azt hiszed, hogy ez eleg lesz?

A kondis temanal maradva. A heti egy edzes se er semmit. Ha nem gyogyulsz ott nem feltetlen a pszichologus a hibas. Onmagunkba kell nezni. Mindig konyebb masokat hibaztatni

2021. máj. 1. 09:28
 13/19 A kérdező kommentje:
Tehat ha a pszichologus az eg vilagon semmit nem kommunikal a koszonesen, hummogesen, ahazason kivul, akkor magamat hibaztassam?
2021. máj. 1. 10:23
 14/19 anonim ***** válasza:
77%
Nem. Ebben az esetben a pszichologus a kontár. Ahogy van kontár informatikus, tanár, pap, dietetikus stb.
2021. máj. 1. 10:34
 15/19 A kérdező kommentje:
Es aki nem ert hozza, honnan tudja, hogy ki a kontar?
2021. máj. 1. 10:37
 16/19 anonim ***** válasza:
41%
Most irtad le. Ha nincs meg az osszhang, ha nem ad tanacsokat..akkor valtani kell. Vagy elmondanod neki oszinten a problemaid.
2021. máj. 1. 11:11
 17/19 anonim ***** válasza:
64%
Marmint a terapiaval kapcsolatban
2021. máj. 1. 11:12
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

A pszichológus kifejezés csak az egyetemi diplomát jelenti. Akinek nincs terapeuta képesítése, az csak beszélgethet, de terápiát nem végez. Aki ilyenhez megy, ne csodálkozzon.

A terapeuta képzés kb 2 év, és félmillió forint, azt be kell hozni, és a rendelő bérlet sem olcsó.

A terápiás díj nem a minőségről, hanem a helyről szól: a belvárosban ~ 25000, a periférián 10000 Ft

2021. jún. 9. 21:53
 19/19 anonim ***** válasza:

18as valaszat kiegeszitenem es kijavitanam: 5 ev kepzes utan jon 4 ev klinikai szakkepzes es csak ezutan lehet pszichoterapeutas kepzesben reszt venni ami tovabbi 3 ev.

Nos, van olyan,hogy nem kompatibilis terapeuta es paciens. Szabad vilag van,lehet masikat keresni. Eg rossz tapasztalat miatt ne irjunk mar le egy egesz szakmat.

2021. jún. 11. 00:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!