Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Amennyiben gyógyszert kezdek...

Amennyiben gyógyszert kezdek el szedni szorongásra/pánikbetegségre, az mennyi idő alatt fog hatni?

Figyelt kérdés
Nem voltam még pszichiaternél, nem írtak fel gyógyszert. Rengetek panaszom van, immár 9 hónapja. Folyamatosan orvoshoz járok, kardiologia,pulmonologia, neurológia, full-orr gégészet, gasztroenterologia stb.. Ahogy megnyugszom q negatív lelettel a kezemben max fél nap- 1 nap és jön valami újabb panasz, úgy érzem már sosem fog elmúlni. Egyre több és egyre rosszabb, már megkeseríti az életem. Mindig csak aggódom az újabb tünet alapján, hogy mi a bajom, meg fogok halni stb. Az orvosok közül a legtöbb azt mondta, hogy menjek pszichiaterhez, mert ez pánikbetegség/szorongás. Eddig nem akartam, mindig úgy éreztwm, hogy ha az adott vizsgálaton se találnak semmit, akkor úgyis megnyugszom, csak aztán mindig jön egy újabb és újabb tünet és újra orvoshoz megyek. Most már látom, hogy ez így sosem fog elmúlni és hajlandó vagyok pszichiaterhez menni. Arra lennék kíváncsi, hogy ha gyógyszert kapok, azzal együtt elmúlik az összes tünetem? ( tehát pl a zsibbadások, "orrfájdalom", szívdobogás érzés stb stb) és ha igen ez mennyi idő alatt történik meg, ahogy elkezdem szedni a gyógyszert?

2021. ápr. 27. 16:01
 1/4 alletta ***** válasza:

pánikolsz és szerintem hipochonder is vagy.

a gyógyszer kb. 3-4 hét alatt fejti ki hatását.

ha nem vagy jobban tőle, nyugodtan mond meg a pszichiáternek, lehet másik gyógyszert kell szedned.

2021. ápr. 27. 16:06
 2/4 anonim ***** válasza:
tarthat az 5-6 hétig is, hogy megjelenjen a hatása, ezek a gyógyszerek elég soká kezdenek hatni
2021. ápr. 27. 16:29
 3/4 anonim ***** válasza:
A hipochondriát nem gyógyszerrel kell gyógyítani, hanem terápiával!
2021. ápr. 27. 21:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Tesóm volt depressziós majd jöttek utána a pánikrohamok is. Mindig több, és súlyosabb. Állandóan orvosokhoz járt ő is. Szívdobogás, nehézlégzés, állandó sóhajtozás, majd pánikroham voltak a tünetei. A legdurvább rohama egy bevásárlóközpontban volt, leült a földre, és azt hitte megfullad, leáll a szíve. Mentőt hívtak hozzá, majd sürgősségi. Kardiológia, pulmonológia, minden lelet negatív. Ő is orvosról orvosra járt.Ekkor kezdtek gyanakodni a szorongásra. Végül rászánta magát, és elment pszichiáter szakorvoshoz.

Kiderült, hogy depresszió és pánikbetegség áll fenn nála szorongással. Antidepresszánst kapott, amitől 2-3 hónap alatt jobban lett, teljesen elmúltak a rohamai, a hangulata is sokkal jobb lett. 3 évig szedte a gyógyszert folyamatosan mire elhagyta.

Viszont a 3 év antidepresszáns szedés közben tesóm elkezdett járni pszichoterápiára. Jó másfél év terápia kellett a gyógyszer mellett, hogy teljesen rendbetegye a dolgait, és ezután idővel simán elhagyta az antidepresszánst. Ennek már vagy 8 éve.

2021. ápr. 28. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!