Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mivel lehetne értelmét találni...

Mivel lehetne értelmét találni az életemnek 30 feletti vagyok és se saját lakás, se jó munka , se rendes párkapcsolat, se család?

Figyelt kérdés

Gyenge képességeimnek és szülőknek "hála ", soha nem dolgoztam azt , ami egy jó szakma számomra és szeretem is csinálni.

Párkapcsolat mind szinte csak romboló jellegű, nem építő volt. Utolsónak hála, annyi rossz ért, hogy az egészségem ment rá és volt 3 műtétem és petefészkem sincs. Most is akivel vagyok , számomra nyűg. Nem épít, hanem lehúz. Szenvedélybeteg, nem bír élni pia vagy fű nélkül. Ha ő nem lenne se lenne jobb semmi ,mert úgy látom, hogy már késő, nincs miért élni. Másnak, ha családja nincs ,legalább egy jó munkája vagy saját otthona van.

Azzal nyugtatom magam , hogy van munkám és albérletem, saját autó és bútorok. De ez lenne az életem, hogy itt ragadjak le ? Főleg, hogy gerincbeteg vagyok és ha lerokkanok(fizikai munkától, amit eleve tilos lenne végeznem), ki fog helyettem albérletet fizetgeni? Senki.

Itt a tavasz , üzletek is tele vannak kerti vagy családi dolgokkal (grill, virágok, kertészkedés, gyerekcuccok).

Van kutya meg macska is. Kutyával sétálok sokat. Edzek is , nyelvet tanulok , de közel sem így akartam élni ennyi idősen. Már azt várom, hogy vége legyen az életemnek és ha újjá születek esetleg, csináljak másképp sok dolgot. Nincs miért élnem.

2021. ápr. 23. 14:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
De a semmitől nem fogod jól érezni magad, aki depressziós az sem a semmitől lett azzá. Ha az élethelyzeted off-on van és nem változik akkor nincs minek örvendezned. Max. megjátszhatod, hogy milyen boldog vagy, mint sokan a facebookon is. Az ember arra van teremtve hogy társas lény, a család az alapja mindennek meg a nemzet, haza nem hiába szóltak mindig is erről a régi versek is. Ha az nincs te egymagad a semmiben nem leszel boldog, hiába veszel meg bármit is, a családhoz viszont saját kéró kell! Albérlet az kétes, bizonytalan dolog, nem hiába van enyi boldogtalan ember Mo.-on. Nem a semmitől van ez hanem már kihúzták a lábunk alól a talajt.
2021. ápr. 25. 17:26
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

#11 nem örömről beszélek vagy boldogságról. Pont ezt mondom, hogy lehet szép egy örömtelen élet is. Van valami ami nemesebb, mint a boldogság. József Attila biztos, hogy nem volt boldog. De egy háborúban meghaló katona, aki ott szépen teszi a dolgát is minden csak nem boldog és brutális lehet amit rá mér a sors. De az összes görög dráma hősei is ilyenek. És az ő életük szemlélése nyújtja a katarzist, nem egy a házában kényelmesen élő valakié.

Szerintem ez valahogy a korunk egy mérge, hogy az számít jó életnek, ami begyűjtött magának dolgokat, embereket, élményeket. És innen nézve igen, bizonyos élet helyzetből indulva ezek nem gyűjtetők be. Szerintem ez az egész bakancslistás dolog is egy ilyen méreg. Ami szintén így meg akarja szerezni a dolgokat a listáról és akkor van valami.

És ha már ilyen konzervatív értékek. Jézusnak sem volt semmije, családja sem. Baromi nagy szenvedések között pusztult el, elárulva. Ő mégis ő a példaképe a hívőknek.

2021. ápr. 25. 17:40
 13/18 anonim ***** válasza:

8-as hozzászóló vagyok, én is három pipás vagyok mint pl. 12-es, így lehet egy hozzászólónak tekint 11-es. :)

Folytatva a 8-ban leírtakat, egyébként én 39 vagyok, tehát nem huszonéves idealista. Nincs saját családom nekem se. Viszont az nem jó ha másokhoz hasonlítgatjuk magunkat, nem mintha nem esne meg velem is, pl. egy Facebook böngészése kapcsán. Lehet 12-es azt akarja mondani, hogy nem a boldogságtól van az életnek értelme. Az élet értelme a fejlődés, magadhoz képest. Aki hívő, mint magam, annak Isten megismerése is élet értelmét jelenti. Abba is bele kell gondolni, hogy mennyien vannak a Föld bolygón, akinek még annyija sincs, se lakhatása, se élelme. Lehet tájékozódni különféle dokumentumfilmekből, hogy sok helyen nem rózsás a helyzet.

Venezuela / Most Dangerous City on Planet / How People Live

https://www.youtube.com/watch?v=2n7mK3dYOLw

Stolen Innocence India's Untold Story of Human Trafficking

https://www.youtube.com/watch?v=eTtBnPxNpYs&t=294s

2021. ápr. 25. 18:13
 14/18 anonim ***** válasza:
Például a fejlődés egy lehetősége ha kérdező átgondolja, miért romboló kapcsolatai voltak eddig, mi az oka. És a jövőben így el tudja kerülni. Nagyon komoly erőforrás Istenhez fordulni, akinek nehéz a helyzete. Mert ő gondot visel! Nekem ez a felismerés változtatta meg az életem, 180 fokkal, miután 30 éves koromra az öngyilkosság szélére jutottam.
2021. ápr. 25. 18:17
 15/18 anonim ***** válasza:
11es vagyok. Az öröm a boldogság együtt jár és persze hogy nem a begyűjtött tárgyaktól leszel boldog, hanem a családtól, a hova tartozásodtól, az ami nincs. És a család alapítás alapja egy lakás vagy ház, a nélkül hogyan másként? Szülők mellé egy panelban nem lehet családot alapítani, vagy a nagyszülők mellé. Ezért hajt mindenki lakásra, autóra, mert ez az alapja, hogy legyen családod, az élet értelme a családalapítás, ha kihúzzák a talajt alólad akkor ezt el is vették tőled, meg kb. gáz az hogy magyar vagy, ez a baj! Sokan nem értik nekik miért nem jön össze ami másnak igen, ők miért boldogok, én meg miért nem, hát ezért.
2021. ápr. 26. 06:42
 16/18 anonim ***** válasza:
Amúgy Jézus sem volt boldog és az ő küldetése nem a családalapításról szólt!
2021. ápr. 26. 06:43
 17/18 anonim ***** válasza:

15, nem te vagy az egyedüli akinek nincs családja. Tudom, hogy alapszükséglet, a valahová tartozás, hogy valakinek a legfontosabb legyél, ismerjük a Maslow piramist.

[link]

Nézz még jó pár filmet a világról, és talán bele tudsz törődni a sorsodba. Főleg ha hiszel a lélek és szellem létezésében, vagyis hogy a lét nemcsak erre az életünkre korlátozódik. Hogy érdemes és lehet szellemileg fejlődni. És a korlátozott szabadságodon belül is van döntési lehetőséged. Hogy elhagyod e magad és lezüllessz, és gonosszá, megkeseredetté válsz, vagy megmarad az emberség benned. Önerőből, lehet ez nem sikerülne, mert a nehézségek meghaladhatják a tűrőképességünket, de ha Istenhez fordulunk, megsokszorozódik az erőnk.

2021. ápr. 26. 19:39
 18/18 anonim ***** válasza:
Jézusról még annyit, azt nem tudom, hogy boldog volt e, de sikeresnek sikeres, mert a kereszten azt mondta: "Elvégeztetett". Vagyis elvégezte a küldetését.
2021. ápr. 26. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!