Apám nem bírja elviselni a jelenlétem amíg nem a munkámból fizetem ki a közös költségeket (megtakarításomból nem jó)?
Amikor apád mondja, hogy menj el dolgozni, és csak az árad belőle,
- hogy nem kellessz ide,
- minek vagy itt, nem akarok rád költeni,
- de ha véletlenül valamit rám költ azt is csak negatív érzésekkel tudja stb..
Rövid sztori:
külföldon éltem 6 évig, majd hazajövet után fél éve itthon vagyok és nincs sok életkedvem, valamelyest dolgozok a meló keresésen, de nem teljes erőbedobással, van is félretett pénzem, meg elég nehezen veszem rá magam mert annyira betett a munkahelyi/szociális stressz, elég jópár egészségügyi problémát összeszedtem, hogy semmi kedvem nem volt haverkodni, normális életet élni 1-2 évig, komolyan mondom baromi tehénlepény volt
Most már kezdek helyrerázódni, fél év itthon lét óta, csak az a gond, hogy állandóan ezeket a szövegeket kell hallgatnom, nem is lehet apámmal beszélgetni, néha mondja, hogy ha nem akarsz dolgozni akkor menj el pszichológushoz stb..
Közös költségeket nagyjából fizetem, de ez nem elég, az nem jó, hogy a megtakarításomból fizetem ezeket, az a baja, hogy amíg nem dolgozok addig egy senki vagyok a szemébe, közbe meg mondja, hogy "találd meg magad" stb..
Napi szinten teszek azért, hogy közelebb kerüljek, ahhoz, hogy ne végigszenvedjem az életetet, hanem vmi olyat tegyek amit szeretek is,
Programozónak tanultam és ebben is fejlesztem magam, és ha nem is minden nap,héten de melókra is jelentkezem, igaz tudom úgy előadni magam mintha igazán akarnám azt a melót, mivel nem is így van, és ez egy probléma, de ez csak azért van mert csak a pénzért dolgozni, bármi irány nélkül, ahhoz már nincs sok lelki erőm
A kérdés az, hogy a "kösd fel a nadrágszíjat módszernél" van erre kézenfekvőbb megoldás?
27
Na rajottem kozben mi a baj, igazabol az, hogy rengetegszer van kiabalas otthon, apam alt csak igy tud kommunikalni anyammal is..
Emelett nyilvan el akar kuldeni dolgozni, vagyis latni rajtam, hogy legalabb rajta vagyok az ugyon. Ellenkezo esetben masrol nem lehet beszelgetni vele, ha barmi olyan dologrol kezdek el beszelni ami nem arrol szol hogy kozelebb visz ahhoz h munkat talaljak, akkor hozza az egyeb erveket, olyanokat is amihez semmi kozom
Ez igazan ami idegesit, es ami miatt muszaj kevesebbet kommunikalnom vele, egy legterbe lenni
Az nem igaz, hogy nem vagyok hajlando, csak mivel eleg sok olyan elmenyem van mind az emberekkel altalanossagban, meg a munka ertelmetlensege, hogy mennyire nehezkes azt elerni, hogy olyan munkat talalj, ami olyan kozegben zajlik akik egy nemesebb jovo fele dolgoznak, ilyen gondolkodasu kozeg utan tenyleg kemenyen kell kuzdeni
Es mivel tudom, mennyi kudarccal jar ennek elerese, ezert baromira elfarasztott a frusztracio, persze tudom nem lehet ezzel mit kezdeni csak tovabb menni, de ennek ellenere napi eleg komoly onuralmat igenyel hogy fenn tartsam ezt a belso hitet, amit nem tudok minden nap teljesiteni
Tehát te nem akármilyen munkát akarsz magadnak, hanem olyat, amit szeretsz. Apád pedig akármilyen munka elvállalására akar kényszeríteni, hogy megélhetésed biztosított legyen a megtakarításod elfogyása után is. Pedig egy akármilyen munkában nem tudnál sokáig megmaradni, ami tönkretenné a további karrieredet.
Kapcsolj rá, és nézzél álláshirdetéseket továbbra is. Gondoskodjál arról, hogy minden héten legalább egyszer vagy kétszer mehessél állásinterjúra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!