Apám nem bírja elviselni a jelenlétem amíg nem a munkámból fizetem ki a közös költségeket (megtakarításomból nem jó)?
Amikor apád mondja, hogy menj el dolgozni, és csak az árad belőle,
- hogy nem kellessz ide,
- minek vagy itt, nem akarok rád költeni,
- de ha véletlenül valamit rám költ azt is csak negatív érzésekkel tudja stb..
Rövid sztori:
külföldon éltem 6 évig, majd hazajövet után fél éve itthon vagyok és nincs sok életkedvem, valamelyest dolgozok a meló keresésen, de nem teljes erőbedobással, van is félretett pénzem, meg elég nehezen veszem rá magam mert annyira betett a munkahelyi/szociális stressz, elég jópár egészségügyi problémát összeszedtem, hogy semmi kedvem nem volt haverkodni, normális életet élni 1-2 évig, komolyan mondom baromi tehénlepény volt
Most már kezdek helyrerázódni, fél év itthon lét óta, csak az a gond, hogy állandóan ezeket a szövegeket kell hallgatnom, nem is lehet apámmal beszélgetni, néha mondja, hogy ha nem akarsz dolgozni akkor menj el pszichológushoz stb..
Közös költségeket nagyjából fizetem, de ez nem elég, az nem jó, hogy a megtakarításomból fizetem ezeket, az a baja, hogy amíg nem dolgozok addig egy senki vagyok a szemébe, közbe meg mondja, hogy "találd meg magad" stb..
Napi szinten teszek azért, hogy közelebb kerüljek, ahhoz, hogy ne végigszenvedjem az életetet, hanem vmi olyat tegyek amit szeretek is,
Programozónak tanultam és ebben is fejlesztem magam, és ha nem is minden nap,héten de melókra is jelentkezem, igaz tudom úgy előadni magam mintha igazán akarnám azt a melót, mivel nem is így van, és ez egy probléma, de ez csak azért van mert csak a pénzért dolgozni, bármi irány nélkül, ahhoz már nincs sok lelki erőm
A kérdés az, hogy a "kösd fel a nadrágszíjat módszernél" van erre kézenfekvőbb megoldás?
27
Alapvetően azt mondom, a saját családomból kiindulva, hogy a szülő mindig legyen ott a gyerekének, támogassa és segítse, ha megrekedt vagy bajban van.
Ugyanakkor 25 évesen azt mondom, hogy nem tudnék már otthon élni huzamosabb ideig és elvárni sem, hogy a szüleim tartsanak el, mert nehezen veszem rá magam a munkakeresésre. Ettől független értem, hogy ez egy komplexebb dolog lehet nálad és gondolom édesapádnak sem olyan könnyű ezt végignéznie.
Nem lehet, hogy azért veszed rá magad nehezen a munkakeresésre, mert nem találod az örömödet a melóban? Van más, amit szivesen csinálnál? Mert akkor menj el egy tanfolyamra, jelentkezz levelezőn egyetemre, ismerj meg új embereket, tűzz ki célokat, szakadj ki kicsit a komfortzónádból. Hajrá!:)
Szerintem jót akar azzal, hogy mindenképp olyan helyzetet teremt, hogy lépned kelljen. Legjobb döntést hozta. Ha szó nélkül rádhagyná, akkor semmi sem motiválna.
Velem ugyanezt csinálták, és hálás vagyok érte. Ha rámhagyták volna akkor még mindig otthon nézném a falat önsajnálatban.
Fél éve nézi, hogy a gyereke otthon van begubózva depressziósan. Azt mondja neki, hogy "találd meg magad"
Miért kéne vele a kapcsolatot megszakítania?
#5: Te nem olvastad el még az első bekezdést sem:
- nem kellesz ide,
- minek vagy itt, nem akarok rád költeni,
- de ha véletlenül valamit rám költ azt is csak negatív érzésekkel tudja
Na, ezért.
"Amikor apád mondja, hogy menj el dolgozni, és csak az árad belőle,"
Az apja annyit mond, menj el dolgozni. Az árad belőle az már a kérdező képzelete.
Miért kéne egy 27 èvesre, jó érzéssel költeni? (Az hogy negatív érzéssel teszi szintén a kérdező képzelete)
27 évesen otthon él. Munkakeresést nem sűrgeti. Miért kéne az apjának máshogy hozzáállni? Teljesen igaza van.
Az meg, hogy nem hagyja, hogy hozzányúljon a féretett pénzéshez, az szimpla jószándék.
Kicsit sorok mögé kéne látni. Nem nekem van szövegèrtési gondom.
Nem gyerekről beszélünk. Akármennyire olyan a hangzása a kérdésnek. Nem szörnyű apa van aki nem gondoskodik a gyerekéről. Szimplán már gyerek sincs. Itt egy 27 éves felnőtt van, aki nem hajlandó dolgozni. Pszichológushoz menni se. Akkor mit kéne csinálni az apjának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!