Mit tegyek, ha munkahelyen a csapatom egyik tagja mentálisan beteg?
Hogyan kommunikáljunk, kezeljük a mentális gondokkal küzdő kollégát?
45+ hölgy, aki többször volt már pszichiátrián. A munkája szétesik, a kommunikációja agresszív, a realitás és az ő képzelt világa egymástól eltér.
HR nem ad segítséget - csupán megértésre int. A hölgy nem fogad vezetői utasítást, csak akkor, ha az egybevág az ő elképzeléseivel is.
Korábban próbált már öngyilkos is lenni - szakemberre lenne most is szüksége, de ezt nem érzi.
A hölgy szellemi foglalkozású.
Milyen javaslataitok vannak?
1) Korábban mély depresszióval volt kezelve. Többször.
2) Gyógyszert szedett - bő hónapja letette, mert nem érzi szükségét.
3) Üzemorvos alkalmasnak találja - az üzemorvosi vizsgálat kritikán aluli, az alkalmasságit mindenki, minden munkakörre megkapja.
Nem érzi, hogy gond van - visszajelzésre agresszív.
Nekem volt ilyen kolléganőm. Nem volt diagnosztizálva, de mindenki kikészült miatta.
A főnökség meg előléptette. Én felmondtam.
Nem értem, hogy nem veszik észre a dolgot a vezetők. Talán, mert nem ők vannak vele 8 órában...
A munkáját el tudja végezni normálisan?
Nem tudja elvégezni.
Elindult a szóbeli visszajelzések sora, amit írásban is rögzítünk. A mentális állapotra nem lehet hivatkozni, így csak a teljesítménnyel kapcsolatos értékelés maradt. Hosszú folyamat, ami kellemetlen, ráadásul sérül is.
De megcsinálja helyette más? Kijavítjátok?
Nem kellene, hátha kibukik, hogy nem csinálja jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!