Egy haszontalan és értéktelen ürességnek tartom magam!
Ez most micsoda? Mit tegyek ellene?
Figyelt kérdés
Kb 2-3 hónapja nagyon erősen levert vagyok, haszontalan, értéktelen, ronda embernek tartom magam, nagyon magányosnak érzem magam, barátaim nincsenek. Sajnos önbecsülésem nem nagyon van, valamint a pszichológus megállapította, hogy erős kisebbrendűségi érzésem van.
Mi ez? Mit tehetek ellene?
2021. ápr. 12. 23:44
1/7 anonim válasza:
És mért nem folytattad a terápiát? Magától nem fog elmúlni!
2021. ápr. 13. 00:13
2/7 A kérdező kommentje:
Jelenleh a COVID-19 miatt nincsen terápia. De az edfigi 2 év alatt nem sokat segítettek pszichológusok. Sajnos.
2021. ápr. 13. 00:15
3/7 anonim válasza:
Olvass
2021. ápr. 13. 00:30
4/7 anonim válasza:
Hány pszichológus (ugye nem pszichiáter?) és meddig jártál egyhez? Online terápia van, csak jó drága.
2021. ápr. 13. 01:00
5/7 anonim válasza:
Tapasztalatból tudom mondani, hogy a különböző gyógyszerek szedése nem megoldás! Én több pszichológusnál jártam és mindegyik különböző, érdemes váltanod, ha huzamosabb ideig jártál hozzá, hiszen ezek szerint nem sokat segít.
Esetleg a szüleiddel, barátaiddal beszélgess többet, akár erről a témáról, vagy bármiről. A COVID megnehezíti a találkozásokat, de megoldható minden csak akarás kérdése.
Én is ajánlani tudom az olvasást, valamint kirándulást vagy akár egy állatot is.
2021. ápr. 13. 12:44
6/7 anonim válasza:
Ez megkönnyíti a barátkozás is.
2021. ápr. 13. 12:45
7/7 anonim válasza:
Sportolj, és ne csak beszélj róla hanem csináld is, erre más működő megoldás nem nagyon van. A lényeg hogy ne add fel. Informálódj a sportról is, és a mentális dolgokról is olvashatsz könyveket, lényeg hogy tedd meg, és ha megtetted a gyakorlat ne maradjon el az elmélettől, ha besokallsz pihenj, ha nem tudod lekötni magad ezzel sétálj, ha unod kezdj el egy sorozatot, valamit figyelj arra ha befásulnál és valami rossz lenne, nézd meg nem e halasztgattad el valamelyiket, az edzéseken lehet változtatni ha unalmas, ha valamit nagyon nem élvezel és jó hatással sem jár azt abba szabad hagyni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!