Depressziós vagyok 16 évesen, mit tegyek?
16 éves lány vagyok. A családi körülményeket nem tudnám röviden leírni, de annyi a lényeg, hogy menthetettlenül javíthatatlanok. Azt érzem, hogy az egyetlen megoldás az lenne, ha elhúznék külföldre, de még 1,5 év, míg betöltöm a 18-at és az még nagyon sok idő ebben az állapotba. Pszichológusra nincs lehetőségem, barátaim nincsenek. Az egész családom bántalmaz mentálisan, kobkrétan mindenki. Azt érzem, hogy kezdek idegi roncs lenni, de nem tudom mit tehetnék. Arra, hogy elköltözzek a családomtól sincs lehetőség, bonyolult, hogy miért, de nincs.
Egyszerűen tehetetlen vagyok. Valaki tud tanácsolni valamit? Vagy ha valaki hasonló helyzetben van, lenne kedve beszélgeti velem róla?
Az a baj, hogy az a viselkedésem taszította el a barátaimat, ami kialakult bennem a szülöi bántalmazások miatt.
Tehát igen, nincsenek barátaim...
15, 16.
Dehát amire azt reagáltam, hogy nem megoldás, odaírtam, hogy miért. Értem, hogy nem tudtok semmit kitalálni, de akkor meg miért kell reagálni a kérdésre?
Igazából a barátaimat az taszította el, hogy túl sokat vártam tőlük. Mivel a szüleimtől soha nem kaptam meg a megfelelő szeretet, úgy éreztem, hogy ezt a barátaimnak kéne pótolniuk. Nekik meg elegük lett ebből egy idő után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!