Hogyan döntsem el hogy depressziós vagyok-e vagy csak gyenge ember aki magára akarja fogni jogy beteg?
Olyan depressziós vagy helyből, mint én nekifutásból...
Kilátástalannak érzed a helyzeted, rengeteget sírsz, rossznak látod magad, bűntudat-érzésed van, szorongsz, félsz, hogy az orvos is olyannak fog látni, mint ahogy te látod magad ("gyenge", "jellemtelen", stb.), rosszabbnak látod a dolgokat, mint amilyenek, kiemeled a negatív információkat (a gyógyszerrel kapcsolatban például).
Nekem volt olyan gyógyszer, ami segített és jobban lettem tőle. Nem hiszem, hogy ne érte volna meg szedni az elvonási tünetek miatt - ami nálam olyanokból állt, hogy 2 hétig rosszul aludtam meg fájt a fejem, vagy volt egy másik, ami miatt 1 hétig émelyegtem, de számomra ezek apró kis kellemetlenségek voltak a hónapokig tartó depresszióhoz képest.
Ha semmiképp nem szeretnél gyógyszert szedni, akkor nyilván a pszichoterápia maradt, de sok esetben csak a kettő (gyógyszer+terápia) működik igazán. A terápia hosszútávú megoldás, de csak sokára kezd el "hatni", a gyógyszer rövid távon, rövid idő alatt kezd el hatni, de hosszútávon nem elég, mert anélkül visszatér a depresszió a rossz gondolkodási sémák miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!