Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért lehet ez?

Miért lehet ez?

Figyelt kérdés

Szóval az van, hogy most ugye a suliknak online oktatás van és ez az online elején kezdődött. Az történt (történik), hogy egész órán parázom attól hogy felszólítanak pedig tudom az anyagot, és ilyenkor mindig azt mondom magamnak hogy tudom az anyagot és nem lesz baj. Amikor meg felszólítanak egyszerűen lesokkolódom és hirtelen minden amit eddig tanultam elfelejtem. Utána (miután mondom a megoldást [ami történetesen nem jó]) lenyugszom de egyszerűen talán csak félek hogy beégek? Azt tudni kell rólam, h sosem voltam az a kitűnő tanuló, 4-5 tanuló voltam viszont mostanában kicsit megromlottak a jegyeim, már csak 3-4-es tanuló vagyok. Fogalmam sincs hogy miért lehet ez.

Bocsi elég össze-vissza sikerült, de azért remélem értitek.

Valakinek volt már hasonló?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2021. ápr. 7. 11:41
 1/3 anonim válasza:
Azért lehet, mert online másabb mint a jelenléti oktatásnál. Senki sem szívesen kapcsolja be a mikrofonját, a kameráját meg pláne nem. Ezt magadban kell helyre tenni, hogy ha tudod az anyagot, akkor nincs értelme azon aggódni, hogy téged szólít-e vagy sem. Ez teljesen fejben dől el. Az egyik barátom, azt mondta nekem, hogy online felelésnél úgy nyugtatja magát, hogy arra gondol, hogy fele osztály alszik, oda sem figyel, a másik felét meg úgy sem érdekli, hogy éppen ki beszél, a néhány normális pedig, aki figyel nem fog bele kötni abba amit mond.
2021. ápr. 7. 12:20
 2/3 anonim válasza:
Én felelések előtt, mindig indítok egy meet-beszélgetést amiben csak én vagyok, elpróbálom, hogy miket fogok mondani, hogyan stb.. És nem ér váratlanul a helyzet, mert az agyam már feldolgozta, hogy ilyen szituációban már voltam, nem éreztem magam kényelmetlenül, és nem fogok bepánikolni.
2021. ápr. 7. 12:22
 3/3 A kérdező kommentje:

Nyílván nem szívesen kapcsolom be a mikrofont, kamerát de nem is ezzel van a baj, hanem egyszerűen csak ráizgulok és akárhogyan nyugtatgatom magam nem lesz jobb :/

Én is szoktam próbálgatni, főleg felelések előtt, nem is ér váratlanul semmi, csak valamiért ha felszólítanak minden ki megy a fejemből;(

Köszönöm a válaszaitokat!

2021. ápr. 7. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!