Egy totál lelki roncs embernek, aki idegösszeroppanást kap, megérheti hetekre/hónapokra befeküdnie a szanatóriumba ?
Figyelt kérdés
2021. ápr. 4. 08:04
1/10 anonim válasza:
Igen. De az is elég ha elvonul pl egy nyaralóba, persze ha van neki ilyen. Én nyugtató elvonás után lettem remegő idegroncs, de kórházba/ szanatóriumba nem akartam menni. Kiköltöztem édesanyámhoz vidékre. Sétálgatok, olvasok, segítek a ház körül, és elzárkózom az emberektől. Pár baráttal tartom a kapcsolatot, de idióta ügyfelek, mezei hülyék nem tudnak zaklatni.
2/10 anonim válasza:
Persze, de hónapokra nem fogják benntartani ha nem önveszélyes. Beállítják a gyógyszereit, meg terápiára küldik hogy javuljon az állapota, ennyi. Ez nem fog hónapokat kórházi tartózkodással igénybe venni. De ha normalizálták az állapotát, esélyes hogy még egy ideig terápiára, meg kontrollra kell járnia.
3/10 anonim válasza:
Fogalmam sincs, hogy mi a hekk az a szanatórium de pl itthon vannak olyan intézmények mint a thalassa ház, tündérhegy..amik bentfekvős pszichiátriák.
3 hónapig ott vagy és gyógyszer + terápia történik.
4/10 A kérdező kommentje:
3: Az mindkettő Pesten van, ugye ?
2021. ápr. 4. 09:12
5/10 anonim válasza:
Igen, mind a ketto. Viszont mas nagyobb telepulesen is kellene lennie ilyeneknek szerintem. Csak azokat nem ismerem. Tunderhegyrol tudok csak infot mondani
6/10 anonim válasza:
Sajnos az ilyen intézetek legtöbbjét bezárták, tönkretették. Maradta a kórházi pszichiátriák helyette, de azok túlterheltek, nem tudnak hónapokig elhelyezni embereket.
7/10 kretens válasza:
Én egyszer láttam egy érdekes dolgot.Ember alakú volt és átlátszó és elég gyorsan mozgott.Tulajdonképpen mint egy szellem.Én soha nem drogoztam és alkoholt is csak kis mennyiségben fogyasztottam baráti összejövetelekkor de akkor is csak kis mennyiségben.Na úgy meg ijedtem hogy minimum kétszáz volt a vérnyomásom és ilyen gyorsan még nem futottam arról a helyről.Otthon sokáig csak lámpafény mellett mertem aludni és ha egyedül voltam mindig féltem.Megfordult a fejemben hogy lehet hogy megzakkantam és gyógyszeres kezelésre szorulok és ha a pszihiátriára kerültem volna a problémámmal valószinüleg ott is csak a gyógyszerezés lett volna.Gondolkodtam és voltam olyan bátor hogy elmeséltem a történetet egy barátomnak kockáztatva hogy hülyének néz.A legelső kérdése az volt hogy hol láttam ezt a furcsaságot.Mind utólag megtudtam bejárta utánna azt a környéket és mit ad isten érdekes de egyben megnyugtató dolgokról számolt be.A hely egy tájvédelmi körzetben van sok ritka növénnyel és egy kis lápos -mocsaras rész is van.Azt mondta hogy őszerinte a sok ritka illatanyag és lehet hogy pont akkor amikor ott voltam pont a mocsárból keveredett hozzá bomlásból származó ritka gázkombináció és attól halucinálhattam.Nos ez az egész miért érdekes?Nos ha valaki hasonló végett pszhiiátriára kerül vajon részletesen utánna néznek e minden kivülálló részletnek?Vagy csak az van hogy hát ez hülye adagoljuk neki a gyógyszer
8/10 anonim válasza:
Ezért miért kerülnél pszichiátriára? Sima fáradtság is okozhat egyszeri hallucinációt. Ennyitől még nem vagy kóros eset.
9/10 kretens válasza:
8...Ez igaz csak én ezzel arra akartam rámutatni hogy vajon legtöbb esetben nem e a környezeti hatások váltanak ki szorongást mentális betegségeket stb és az erre adott gyógykezelések csak tompitják de meg nem szüntetik.Az én esetemben ha nem kaptam volna választ amit ha tudományos szempontból megalapozottnak tekinthető soha nem nyugodtam volna meg.
10/10 anonim válasza:
Szorongást, mentális zavarokat több minden kiválthat, és nem szabadna kezeletlenül hagyni. És néha a tompítás is elég az élhető élethez, ha a páciens nem hajlandó terápiára menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!