Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichológusoknak mennyit...

A pszichológusoknak mennyit kell fizetni munkájukért?

Figyelt kérdés
A barátnőm sajnos kényszerbeteg - ráadásul már elég durván - és most jutottunk el arra a szintre, hogy szakmeberhez kell fordulni, mert bár próbálta önként abbahagyni a dolgot, de nem ment. Én hálistennek életemben nem jártam még ilyen helyen, így pl azt sem tudom mennyibe kerül ez az egész. Alkalmankét kell neki fizetni, vagy az egész kezelés végén, esetleg TB-vel is megoldható, gőzöm sincs. Aki tud nekem bármi kb összeget mondani, vagy bármi hasznosat írni örülnék neki. :(
2010. aug. 19. 23:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Természetesen van TB-s pszichológus/pszichiáter is, a háziorvos segít ha nem tudjátok hova kell menni. Általában ezekre a helyekre nem kell beutaló, a helyszínen kell bejelentkezni.
2010. aug. 20. 00:01
 2/8 A kérdező kommentje:
kérdés, hogy TB-s pszichologus, az olyan szakember e, mint a TB-s fogász, meg TB-s szemész... mert akkor inkább kihagyom... bár nagyon rosszul állunk anyagilag, de biztos h nem ezen akarok spórolni...
2010. aug. 20. 00:04
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én több olyan TB-s orvoshoz is járok, akiknek magánrendelése is van és ugyanolyan lelkiismeretesen foglalkoznak velem, mint egy fizetős beteggel. De voltam már olyan magándokinál is aki nem sokat ért ... szóval embere válogatja. Amúgy magándokiknál kb. 5000,- egy alkalom.
2010. aug. 20. 00:12
 4/8 A kérdező kommentje:
értem... és azt lehet tudni, hogy az egy alkalom az mit takar? fél óra, egy óra? egyáltalán az elős beszélgetés után megtudja vajon nagyjabol mondani, hogy mennyi alkalom kell? vagy ez is olyan mint az autós oktatás? :) direktbe ráhúznak 5-6 órát egy kis plusszért?
2010. aug. 20. 00:21
 5/8 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, hogy minimum fél óra van előírva és ezalatt csak a beteg tartózkodhat a szobában a pszichológussal/pszichiáterrel. Havonta-kéthavonta kell majd kontrollra járni, akár évekig; attól függ mennyire súlyos a probléma.
2010. aug. 20. 00:28
 6/8 anonim ***** válasza:

a pszichológus 8000/alkalomnál kezdődik. Felső határ a csillagos ég. De minden pszichoterápia egy szerződéskötéssel kezdődik itt lefekteti a terapeuta és a kliens a találkozók gyakoriságát, célját, menetrendjét, stb.

ha az első találkozáskor nem szimpi a terapeuta, keress másikat. A pszichológus ezt megérti, ha nem akarsz vele eggyüttdolgozni. mindkettőtök ekkor jár a legjobban.

2010. aug. 20. 00:58
 7/8 A kérdező kommentje:
nem semmi ár :( marad a TB-s verzió... remélem azért találok olyat aki ugy is normalisan végzi munkáját, hogy nem kap érte féloáként 8000 forintot :)
2010. aug. 20. 10:49
 8/8 anonim ***** válasza:
A 8000 azért erős, van olyan is, de 5-6000 az alsó határ egy órára.
2010. aug. 20. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!