A mentális betegségek valódi betegségek vagy csak csinált probléma?
Figyelt kérdés
2021. márc. 27. 18:25
12/14 anonim válasza:
Ez egy bonyolult dolog. Nem tudom, hogy mi a pszichiátria tudományának jelen álláspontja, de valamennyi hatása lehet a segítő környezet hiányának is. Nekem volt olyan, kifejezetten okos kolléganőm, aki tapasztalatom szerint éppen az alkoholista, segítőkésznek nem mondható családja miatt "ragadt meg a skizofrén" állapotban. Aztán persze az elektrosokk meg a gyógyszeres kezelés hatására annyira leépült, hogy negyvenes évei elején leszázalékolták és ötvenes éveire bárgyún mosolygó lélektelen bábuvá lett. Azért merem ezt leírni, mert voltam vele együtt többször is pár napos kiküldetésben munka ügyből kifolyólag. Amikor kettesben voltunk és számára nem volt zavaró a környezet, amikor egyenrangúnak érezhette magát, akkor egészen normális volt. Amikor viszont többen voltunk együtt és azt érezhette, hogy neki másokkal versengeni kellene, amikor nem érezte egyenrangúnak magát, akkor túlgyógyszerezte magát, szinte folyamatosan kába volt és aludt.
13/14 A kérdező kommentje:
Uuu ez durvára.
Még mindig van elektrosokk?
2021. márc. 27. 21:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!