Miért tabu téma, ha valakinek a járványügyi korlátozások miatt öngyilkossági gondolatai vannak?
Sajnállak titeket... De nem éri meg, tényleg. Egy barátom öngyilkos lett évekkel ezelőtt súlyosabb dolgok miatt, mint a koronavírusos cirkusz és én annyiszor gondolok rá, hogy tuti, hogy máshogy csinálná, ha lenne még egy esélye...
És szerintem nem feltétlenül tabu, de lesznek az ilyen ember környezetében nem megértő emberek. Ez nem függ össze a korlátozásokkal, az öngyilkosjelölteket sokan lenézik.
Merjetek erről beszélni, de csak olyannak, aki megértő.
Tudom, milyen ez. De hidd el, jobb segítséget kérni. Akárkitől,de ne legyél öngyilkos. Mondom ezt úgy, hogy én is gondolok erre a mai napig. Ha az a barátom nem lett volna öngyilkos talán sose jutok idáig, de a temetésen jöttem rá, mennyire undorító ez az egész. Ő akárhol is van, nem látja, hogy akik miatt ide jutott, megbánták, ahogy azt sem, hogy a csaj, aki miatt tette egy hét múlva bepasizott. Ellenben, mennyi mindent tehetett volna még, hogy jobb legyen neki...
De ha ez se segít, nem most kell dönteni, hogy mész vagy maradsz. Úgyis mész előtt utóbb. Inkább nézd meg mi van előtte, a halál úgyis eljön, csak talán megéri maradni még a "bulin".
A korlátozások alatti időt még használd arra, hogy elgondolkodsz, hogy kéne élned hogy jobb legyen. Szurkolok minden ilyen embernek, hogy találja meg a boldogságot. A világ egy rosszabb hely lenni mindegyőtök nélkül,higgyétek el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!