Hogyan szoktátok lezárni a pánikrohamokat, pánikbetegséget és/vagy szorongást, amikor elkezdődik vagy már benne vagytok?
Nekem helyzet hozta, mert a munkahelyemen történt általában. Amikor nem látott senki mély levegő, kifúj, be ki, és ez többször.
Hosszabb távon keresd meg az okot. Mert ezt valami kiváltja. Azt kell kezelni (bár ez most nem volt kérdés).
Én elég jól kezelem már a pánikrohamokat, azért néha előfordul,hogy nehezebb, mert soká tart, mire leesik, hogy ez valószínű csak egy újabb pánik. Próbálok észérveket felhozni magamnak. Például fulladasos pániknál beszélek, mert aki beszélni tud, az levegőt is kap. És hasi légzés, a kilégzésre kell koncentrálni, mert a belégzés az automatikus ,a kilégzés (préselés) izommunka, szóval ilyenkor azért kezd el hirepventillalni valaki, mert csak szívja a levegőt, nem fújja ki rendesen. Szoval lassú kilégzés, a belégzéssel nem kell foglalkozni, megoldja a vákuum. :)
Es a figyelemelterelés a legjobb, ha már icipicit sikerült a kontrollt megfogni (irányított légzés pl) egyből el is kell engedni és teljesen másra próbálni koncentrálni. A hányinger nálam is jellemző, sajnos arra igazán jó megoldásom nekem sincs, én egy placebo b6ot szoktam bevenni, és szintén placebo jelleggel van nálam mindig cerucal a táskámban, még nem kellett használnom, de megnyugtat a gondolat, hogy van nálam :D és figyelemelterelés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!