Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit lehet kezdeni egy ennyire...

Mit lehet kezdeni egy ennyire depressziós emberrel?

Figyelt kérdés

A lakótársam nagyon durván elhagyta magát...

Mikor megismertem, teljesen más ember volt, mára viszont kifordult magából. Semmitől se vidul fel, semmi nem érdekli, nincsen semmilyen érzelem az arcán... Nem érdekli a családja, nem érdekli a barátai, a párja is elhagyta nem olyan régen, azóta meg még mélyebbre zuhant, ki se jön a szobájából csak fekszik az ágyban. De se tv, se internet, semmit nem csinál csak alszik vagy néz ki a fejéből...

Mikor munka után hazaértem és megkérdeztem evett-e ma már, azt mondta nem, poénból megkérdeztem de azért ugye mentél már ki a mosdóba? Erre el kellett gondolkoznia rajta....

Mikor mondtam neki hogy gyere, elviszlek egy pszichológushoz, azt mondta arra sincs ereje hogy felálljon, és különben is az ő problémáin nem lehet segíteni.

Kérdeztem meg akarsz halni? Azt mondta nem, csak egyszerűen át akarja aludni az életet. Hát ettől se lettem nyugodtabb....

Egyrészt kedveltem a régi énjét, másrészt nem akarok egy nap arra kelni hogy egy hulla van a másik szobában.... Szóval mégis hogyan rángassam el egy pszichológushoz?

2021. márc. 19. 18:30
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Ohh és az hol van?
2021. márc. 19. 22:20
 22/26 anonim ***** válasza:
Budapesten, de krizishelyzetben teruleti kotelezettseg nelkul vesznek fel barkit. Es minel hamarabb kap segitseget, annal hamarabb lesz jobban.
2021. márc. 19. 22:57
 23/26 A kérdező kommentje:
Messze lakunk Budapesttől :/
2021. márc. 19. 23:04
 24/26 anonim ***** válasza:
Helyileg hol vagytok?
2021. márc. 19. 23:07
 25/26 A kérdező kommentje:
Békés megye
2021. márc. 19. 23:15
 26/26 anonim ***** válasza:
akarata ellenére nem vitetheted el őt sehova se. le kell érnie a medence aljára egyedül, amikor már magától kezd vmit. vagy van életösztöne vagy nincs. most egyelőre vegetál, lehet vele beszélgetned, de gyászol, talán meg se érti miket mondasz neki. ha régen vmi zenét kedvelt azt hallgattasd vele, vagy mondjad, h nyugodtan sírjon, vagy kiabáljon, te addig elmész otthonról. a rokonai meg hogy is mondjam, egy látogatásra azért oda tolhatnák magukat, covid ide vagy oda. nem lesz öngyilkos a lakótársad, annak vannak előjelei. amit még meg tudsz tenni, ha a lakótársad szereti az állatokat egy kutyust, macskát vhonnan kölcsönbe kérni :D igen, ez működik, idősotthonokba is szoktak vinni kisállatot. engem a kutyám mentett meg, miatta kikeltem az ágyból. neki köszönhetem, h felgyógyultam. rendes tőled,h törődsz vele, ha gondolod mutasd meg neki, hány ember szeretne neki segíteni, így látatlanul is. nincs egyedül, sokan vagyunk hasonló cipőben. ha meg magát kezdi mondjuk vágdosni akkor lehet hívni mentőt és berángatják pszichiátriára és kiütik gyógyszerrel és aztán beállítanak neki vmi antidepit.de ez rem. nem fog megtörténni és magától kezd vmit gyógyulni. mondjuk menjel fürödni, heti egyszer kezdésnek. kis lépésekkel lehet javul majd az állapota,de ezt ő dönti el, lehet most csak a magány ami gyógyítja.az meg idő. a lényeg, h legalább egyen.
2021. márc. 20. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!