Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit lehet kezdeni egy ennyire...

Mit lehet kezdeni egy ennyire depressziós emberrel?

Figyelt kérdés

A lakótársam nagyon durván elhagyta magát...

Mikor megismertem, teljesen más ember volt, mára viszont kifordult magából. Semmitől se vidul fel, semmi nem érdekli, nincsen semmilyen érzelem az arcán... Nem érdekli a családja, nem érdekli a barátai, a párja is elhagyta nem olyan régen, azóta meg még mélyebbre zuhant, ki se jön a szobájából csak fekszik az ágyban. De se tv, se internet, semmit nem csinál csak alszik vagy néz ki a fejéből...

Mikor munka után hazaértem és megkérdeztem evett-e ma már, azt mondta nem, poénból megkérdeztem de azért ugye mentél már ki a mosdóba? Erre el kellett gondolkoznia rajta....

Mikor mondtam neki hogy gyere, elviszlek egy pszichológushoz, azt mondta arra sincs ereje hogy felálljon, és különben is az ő problémáin nem lehet segíteni.

Kérdeztem meg akarsz halni? Azt mondta nem, csak egyszerűen át akarja aludni az életet. Hát ettől se lettem nyugodtabb....

Egyrészt kedveltem a régi énjét, másrészt nem akarok egy nap arra kelni hogy egy hulla van a másik szobában.... Szóval mégis hogyan rángassam el egy pszichológushoz?

2021. márc. 19. 18:30
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Mondtam hogy elviszem pszichológushoz de azt mondta semmi értelme, hát most rángassam oda szó szerint vagy mi? :/
2021. márc. 19. 19:21
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

#6 Azért, mert te depressziós vagy, még nem kapsz jogot arra, hogy megmondd valaki másról, hogy az-e vagy sem. És különben sincs törvénybe írva, hogy mindenki ugyanolyan módon depressziós.

Szerintem a kérdező lakótársa igenis komoly mentális problémával küzd attól függetlenül, hogy ez most depresszió-e vagy sem.

Kérdező, ha van a lakótársadnak egy közeli családtagja vagy barátja, akkor nekik szólhatnál a helyzetről esetleg. Ha nincs, vagy nem ismersz senkit, és tényleg elég motivált vagy, akkor szervezhetnél valami vírusbarát programot, mondjuk egy kirándulást, csak ketten, a természetben. Vagy ha nem tudod rávenni kimozdulni, akkor rendelj mondjuk pizzát, üljetek le a kanapéra, nézzetek egy jó filmet. Ilyen kis apróságokkal fokozatosan talán vissza lehet hozni az életkedvét. Még akár iszogathattok is egy kicsit, valami társast játszani, ilyenek.

2021. márc. 19. 19:23
 13/26 A kérdező kommentje:

12-es

Köszönöm ezek nem rossz ötletek!

2021. márc. 19. 19:27
 14/26 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem sem rossz otlet, viszont a depressziosok sokszor ezt is tehernek es fajdalomnak elnek meg, es ha komoly a helyzet, nem biztos, hogy jot teszel vele... :\

De ez a fogd a kabatod, megyunk az orvoshoz dolog szerinted mukodokepes? Ha kap antidepresszanst, sokkal hamarabb tul lenne az egeszen, kulonben meg ki tudja mennyi ideig tartana neki, es hova vezetne segitseg nelkul...

2021. márc. 19. 19:48
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Hát a gyógyszer nem megoldás. Amit a 12-es írt ezek nagyon jók, ezzel is önbelátásra lehet bírni, akkor meg lehet vevő lesz a pszichológusra.
2021. márc. 19. 20:56
 16/26 anonim ***** válasza:
94%
Napközbenre nyissátok ki az ablakot, miután jól felöltöztettétek. Engedjétek be a friss levegőt és a madárdalt.
2021. márc. 19. 21:08
 17/26 A kérdező kommentje:

Madárdalt? :D

Értem mire gondolsz, szerinted az megoldás lehet?

Amúgy köszönöm mindenkinek a tippeket!

2021. márc. 19. 21:43
 18/26 anonim ***** válasza:
Ha kihúzod a függönyt, és nyitsz ablakot, hogy érje a frisslevegő az is már valami.
2021. márc. 19. 21:46
 19/26 anonim ***** válasza:
94%
Ha pl. már a deperszonalizacio vagy a derealizáció szakaszában van, abból nem lehet otthon kirangatni, ahhoz orvos kell. Az mar valóban egy teljesen más tudatállapot. Amíg nem estem bele a depresszióba el sem tudtam képzelni, hogy ilyen lehetséges.
2021. márc. 19. 21:48
 20/26 anonim ***** válasza:
Vannak a depresszionak olyan melysegei, ahonnan mar csak a gyogyszer segit, de minimum leroviditi a gyogyulasi utat, ameg a terapiaval elrendezodnek a dolgok. Peterfy korhaz krizisambulanciajat is lehet keresni ilyen ugyben.
2021. márc. 19. 22:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!