Hogyan nyugtassam le magam?
Abszolút ismerős érzés. Lejjebb adtam a maximalizmusomból és a megfelelési kényszeremből.
Mindig megvizsgálom, hogy mi tényleg az én feladatom, és mi az, ami nem az én dolgom, valamiért mégis a nyakamba veszem. Ezeket ma már nem végzem el.
Nem reagálok mindenre. Nem állítom, hogy így konfliktusmentes az életem, de ezt is megtanultam kezelni.
Ha van olyan feladat, ami az enyém, de nincs kedvem elvégezni, igyekszem megtalálni benne a fejlődési lehetőséget, és nem halogatni.
Nem gyötröm magamat kilométeres teendőlistákkal, és amiket felírok, azok között is priorizálok, tehát egyáltalán nem baj, ha nem végzem el mindet.
Fontos tisztázni, hogy valójában mitől félsz? Attól, hogy elveszíted a munkahelyed, és nem tudsz majd megélni? Lehet, hogy inkább ezen a végén kellene megfogni a problémát: mennyire valós félelmek ezek; mit tehetnél a szabadsági fokod növelése érdekében?
Maximálisan megértelek. Én ápolóként dolgozom (intenzív osztály), és ahogy egyik válaszadó írta, rettegek, hogy bakizom, és elvesztem a munkámat (amit amúgy imádok). Folyton próbálok pörögni, gyors, precíz lenni, keveset bakizni. De egyszerűen mindig rosszul sül el :(
Mármint ne értsetek félre, a betegek biztonságban vannak mellettem, de mindig elúszok a melóval, mindig egyre több a feladat, és a sz@r a nyakamban...
Nézd a jó oldalát
Neked legalább van munkád
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!