Játszik velem az agyam, vagy ez a demencia előjele?
Egy szerelőnek a nevét próbáltam felidézni, akivel 1-2 évente találkozom. Helyette egy hasonló név ugrott be, "X néni", aki több, mint 70 éve néha vigyázott rám. (Akkor kerültem a nagyszüleimhez, kb. 2 éves lehettem.) Azóta semmi kapcsolatom nem volt vele. Nevéről beugrott a szerelő neve, felhívtam telefonon, s elintéztem az ügyeket.
Később próbáltam felidézni a "néni" nevét, nem ment. Pedig az első két betű 100 % és egy rövid név, 5, vagy 6 betűből áll.
Nem is az, hogy hirtelen nem ugrott be egy szerelő neve, akit utóljára 2 éve láttam, hanem az, hogy beugrik egy utóljára hetven évvel ezelőtt hallott név, majd 20 perc múlva köddé válik, pedig két betűre emékszem, 2-re bizonytalanul, 1-2 meg kiesett.
Éppen akartam írni, hogy számold ki. :)
Sosem voltam jó nyelvtanulásban. Egyszerűen nem szeretek magolni. Valamit vagy megértek egyből és akkor tudom, vagy unom.
Ezzel együtt valamikor angolul jól beszéltem, s még 2-3 nyelven nem lehetett eladni, meg 1-2 nyelven még "gagyogtam", de már jó sok éve nem gyakoroltam.
("Régi dicsőségünk, hol késel az éjji homályban...")
Olvasás:
Elkezdem, unom, 10-15 oldal után "eldobom". Vagy érdekel, s egy nap alatt kiolvasom -ha vastag, 'akár egész éjszaka. Bár mostanában romlott a szemem, meg egyéb nyűgök miatt kevesebbet olvasok.
Írás:
Különböző fórumokon, mint itt is. (Sajnálom, hogy megszünt a Nolblog. Ott értelmes beszélgetéseket lehetett folytatni.)
Napló, kézírás:
Mit naplózzak? Mostanában nem történik velem semmi.
Korábbi életem érdekes volt, de "nem írhatom le". Közvetlen barátaimnak néha mesélek, író/újságíró barátom szerint érdekes életem volt, s ezt jól elő is tudom adni, de valamiért nem írhatom le.
Kézírásom meg ronda. Én magam is "elborzadok tőle". Örülök, hogy van számítógép, korábban írógép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!