A pszichológusom mennyire hamar fogja kiszúrni, hogy csak nem vagyok motivált a változásra, és csak panaszkodom?
", teljesen céltalan vagyok, küzdelemre képtelen, inkább csak panaszkodom, és fröcsög belőlem a negativitás? "
Az a feladata, hogy kiderítse mitől van a probléma, de ha nem csinálod azt amit mond akkor lehetnek súrlódások.
Ne gondold, hogy még nem találkozott ilyennel. Ha eléggé profi és tapasztalt, akkor tud úgy irányítani a kérdéseivel a fejlődés felé, hogy észre sem veszed. A terápia sikeréhez egyáltalán nem kell "akarni" a változást, ha egyszerűen csak hagyod hogy történjenek a dolgok a terápián, akkor az idő meghozza a hatást. Sőt, sokszor pont az a hátráltató, ha a kliensnek konkrét elképzelései vannak a dologról és ő akarja terelni a terapeutát, hogy mit és hogyan kellene megoldani.
Ráadásul egy alkalom semmit nem jelent, az első 3-4 alkalommal a terapeuta gyakorlatilag csak elkezdi feltérképezni az új klienst. Mi több, számodra ismeretlen módokon, tehát nem tudhatod, hogy az elmondottak számára hogyan jelentenek információforrást. Szóval szerintem ne aggódj a szavaid tartalmán, a terapeuta (jó esetben) nem hülye.
Ha TB-s akkor hamar, ha fizetős és komolyabb összeget fizetsz akkor soha.
De az is fontos, hogy ki tudd mondani magadból a dolgokat, ha ezt nem rakja össze akkor meg alkalmatlan is, mint a legtöbb pszichológus alapból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!