Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak hogy ne legyek...

Mit csináljak hogy ne legyek ennyire idegbeteg?

Figyelt kérdés
Oké tudom ez a kérdés most eléggé fura kérdés,de már nem tudok mit csinálni. Szóval az a helyzet, hogy 2 éve folyamatosan szinte mindennap fáj a fejem. Voltunk már vele korházba is, ott elküldtek szemészetre de ott minden jó volt.Utánna tovább küldtek minket neurológiára,de azt nem tudtuk befejezni mert pont jött a korona, viszont ott azt mondták stressz miatt lehet amit már mi is felfedeztünk.Folyamatosan jár az agyam, mindent túlgondolok és mostmár tényleg annyira fárasztó, hogy már néha élni se akarok. Voltam már pszichológusnál/terapeutánál is, ami egy ideig enyhítette meg segített,de jelentősebb változás eddig még nem történt. Voltak nehéz időszakaim is..önbántalmazás,alkoholproblémák,öngyilkos gondolatok stb. Negatív hozzászólásoktól kíméljetek,inkább azok véleményére vagyok kíváncsi akik hasonló cipőben jarnak/jártak.

2021. márc. 10. 20:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
52%
Van egy barátnőm, akinek heti 3 nap fáj a feje és nem tud vele mit tenni, már a felmenőinél is ez volt, anyuka, nagyszülők. Van, hogy egyszerűen genetikai hajlam és sajnos nem lehet vele mit kezdeni.
2021. márc. 10. 21:13
 12/14 anonim válasza:

Hasonlo cipoben jarok, ami a stresszt illeti, bar nekem mas fizikai tuneteim vannak (hasmenes, reggelente hanyas stb.), ugyanugy megkeseritik az eletemet. A fejem nem szokott fajni, de tobb stresszes eletmodot folytato ismerosom hasonlo problemaval kuzd, szoval siman elkepzelheto, hogy attol van. Lehet, egy mri tenyleg jo lenne, valaki elottem mar irta.

Ami nekem bevalni latszik, az a sedatif PC, most mar uj neven, Datif Neokent adjak veny nelkul a patikakban. Homeopatias cucc, sokan mondjak, hogy placebo. En nem tudom, az-e, nem is erdekel, kiprobaltam es bevalt, ez a lenyeg. Artani nem fog. Lehet, erdemes ezt is megrobalni. Valeriana keszitmenyek peldaul nekem nem jottek be, pedig sokan ajanljak, de talan neked segithetnek. Drogeriakban kaphato "nyugalom" teak is egesz jok, a Naturland ilyen nevu keszitmenyerol van sajat tapasztalatom, de gondolom, a tobbi is ugyanolyan hatasmechanizmusu.

Megfelelo, rendszeres alvas trivialisnak hangozhat, de tenyleg nagyon fontos, esetleg erdemes az alvasi szokasokat atgondolni. Mozgas detto. Terapiat lehet folytatni kene, foleg ha ugy erzed, segitett, akar skypeon, egyeb meeting feluleten is (en is ezt teszem).

Erdemes ezzel foglalkozni, mert a stressz hosszutavon borzasztoan sok fizikai es mentalis problemat okoz (tapasztalat, tinikorom ota kronikus szorongo vagyok). Ne add fel, elobb-utobb meg fogod talalni azt a modszert, amivel le tudod allitani a porgest:)

2021. márc. 11. 07:31
 13/14 anonim ***** válasza:
Vegyél egy tibeti hangtálat vagy tingshát. Én nem vagyok spirituális, de nálam hat. Kitisztul a fejem a sok hülye gondolattól,mikor használom őket.
2021. márc. 11. 08:05
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
2021. márc. 11. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!