Hogyan maradhatnék higgadt/laza, ha ismeretlen emberekkel kell bármiféle interakcióba lépnem?
Szociális fóbiám van már pár éve, emiatt legtöbbször bent ülök, ha tehetem, kerülöm a társaságot. Leginkább csak sportolni járok ki, ahol nem nagyon kell emberekkel találkoznom, beszélnem.
Viszont ha olyan emberekkel kell interakcióba lépnem, akiket nem ismerek, folyton elkezd hevesen verni a szívem, befeszülök, a hangom megváltozik, és nagyon elkezdek kapkodni, meg ilyenkor sokszor nagyon összeszedetlen vagyok és elrontok egy csomó mindent előttük és annyira rossz :( Pedig pont ettől félek legjobban.
Hogy lehetne azt elérni, hogy ha egy idegen emberrel beszélek, akkor teljesen nyugodt maradjak? 17F
Vedd észre, hogy mások is hibáznak. Nem jut eszükbe egy szó, rosszul ragoznak, megbotlik a nyelvük, stb. és megy tovább az élet. Nem pörögnek rajta, és nem gondolják, hogy megszégyenültek.
Nekem is volt enyhe szociális fóbiám ebben a korban, mert a tökéletesség elvesztésétől féltem. Hogy kiderül, hogy sebezhető vagyok, hogy nem vagyok tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!