Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akinek a pszichológus/pszichiá...

Akinek a pszichológus/pszichiáter/gyógyszerek még jobban tönkrevágták az életét, mint előtte volt; elmesélitek mi történt, és megbántátok-e, hogy segítséget kértetek?

Figyelt kérdés
2021. febr. 25. 19:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
58%

Jó ideig azt hittem, hogy a pszichiáterek, meg a gyógyszerek csak rontottak a helyzeten.

Utólag már belátom, hogy ez azért nem teljesen igaz! Komplex problémám volt (kábítószerfüggőség, aztán annak elvonása, rendkívül rossz élethelyzet), ami egy olyan egyveleget hozott létre, aminek a megjelenése tüneti téren rendkívül bipoláris jellegű volt. Így, hát bipoláris depira adtak gyógyszert. Bár a főorvosnő sokszor elmondta, hogy egyáltalán nem biztos, hogy az a bajom. Nos, az antipszichotikumok nem épp segítettek, viszont pl. a litium igen (eltüntette a szuicid gondolatokat). Később abbahagytam a gyógyszereket, ahogy eltelt pár hónap a tisztaság után, és tádámm! Évek óta jól vagyok azóta, gyógyszer nélkül. Előtte sokáig nem, de én hibám volt, olykor drogoztam.

Bárki, aki azt mondja, hogy megbánta a segítség kérést irreális elvárásokat támasztott, vagy valószínűleg nem hallgatott az orvosokra, nem járt terápiára, nem szedte rendszeresen a gyógyszert, vagy épp többet szedett be, és súlyos függő lett. És nem kevés belőlük nem rendelkezik megfelelő betegségtudattal sem. Ezért ne hallgass anonim emberekre az interneten. Jön egy mániás, vagy skizo, vagy xy, és megmondja neked, hogy neki semmi baja, de a szemét orvosok... :)

2021. febr. 25. 21:06
 2/20 anonim ***** válasza:
65%

Az előttem szóló tökéletesen megfogalmazta. Tudom, hogy nem kéne egy merengést bevágni ide a kérdésed alá, (és persze, elhiszem hogy vannak nem túl kompetens szakemberek) de nem akarom elhinni hogy tényleg minden második pszichológus/pszichiáter totál inkompetens, mint amit itt lefestenek néha az emberek. Nyilván nem látunk bele, nem ültünk ott mellettük, de nekem is sokszor az az érzésem, hogy sántít a sztori -és nem feltétlen amiatt, mert a mesélő szándékosan hazudik, hanem az előző hozzászóló által felsorolt okok miatt.

Úgyhogy szerintem is tényleg óvatosan a kapott válaszoknak az interpretálásával :)

2021. febr. 25. 21:54
 3/20 anonim ***** válasza:
79%

17 éves lány vagyok.

Bipoláris zavarom van.

Nyáron a mániás epizódban a felhangoltság miatt néha elég agresszív voltam, de legalább gyakran jó kedvem volt.

Anyám bezáratott a pszichiátriára.

A rohadt gyógyszerektől átmentem depresszióba.

A mánia nem zavart, ezt az állandó szomorúságot már nem bírom tovább. :(

Soha nem lesz vége.

2021. febr. 28. 22:10
 4/20 anonim ***** válasza:
#3-mas ezen kívül van még más betegséged is?
2021. febr. 28. 22:15
 5/20 anonim ***** válasza:
38%
Mi a különbség a depresszió és a bipoláris zavar között?
2021. febr. 28. 22:15
 6/20 anonim ***** válasza:

#4.

Más betegségem nincsen.

#5.

A depresszió és a bipoláris zavar között az a különbség, hogy a depresszió állandó szomorúsággal és lehangoltsággal jár.

A bipoláris zavar másik neve mániás depresszió.

Azért "mániás", mert a depressziós szakaszokat gyakran az ellenkezőjük, mániás szakaszok követik.

Aki mániás szakaszban van, az pont az ellenkezőjeként érez és viselkedik a depressziós betegeknek: állandóan kórosan jó kedve van, túl sok az energiája, nem bír magával, túl nagy tervei vannak, nagyon nagy az önbizalma, gyakran hülyeségeket csinál, stb.

A mániás epizód okozhat fokozott agresszivitást, túlzott költekezést, nagyon gyorsan, hadarva kezd el beszélni a beteg, nem bír egy helyben megülni, csak napi két-három órákat alszik, nem fáradt soha, stb.

A mániás szakasz magát a beteget nem zavarja, csak a környezetét.

Én még élveztem is, amíg mániás voltam.

Viszont ha kezelni kezdik a mániát, sajnos általában visszavált depresszióba, amiről mindenki hallott már, hogy milyen. :(

Nagyon rossz érzés, hogy nyáron még én voltam a legboldogabb ember a világon, mostanra meg már semmi sem maradt a jó kedvemből.

A "sima" depresszióban nincsenek mániás szakaszok, azok csak bipoláris zavarnál vannak.

2021. márc. 1. 09:27
 7/20 anonim ***** válasza:
0%
Azt elhiszem, hogy elvoltál mániában... A környezeted is elvolt?
2021. márc. 3. 23:56
 8/20 anonim ***** válasza:
8%

Nem érdekel a környezetem.

Egyébként meg senkinek semmi köze sem hozzám, sem a mániámhoz.

El lehet kerülni, ha nem tetszik vakakinek, hogy jól érzem magam!

Egyébként meg "érdekes", hogy 0%-ra vagy pontozva.

17/L

2021. márc. 4. 17:37
 9/20 anonim ***** válasza:
46%

Ja, és egyébként meg a szemét szüleim vertek engem egész gyermekkoromban. Ezek után meg is érdemlik, hogy mániás és agresszív legyek. Most visszakapták, amit tettek velem.

A lepontozásod meg nem vágott még jobban a földhöz. Szaladhatsz jelentgetni a moderátoroknak.

Nagyobb örömöd ne is legyen soha ennél!

17/L

2021. márc. 4. 17:44
 10/20 anonim ***** válasza:

Tehát nem érdekli a mániás a környezete, meglepő

Mah, az első kommentben pont rólad volt szó

2021. márc. 4. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!