Hat a szerotonin tabletta, ha az egyén mindennap szív?
Figyelt kérdés
Ha mindennap "lecsapol" egy kis örömöt az agyból, ami miatt állandóan demotivált, stb. akkor hathat a szerotonin tabletta vagy fölösleges?2021. febr. 22. 17:28
1/17 anonim válasza:
A fű, illetve a legtöbb drog (kivéve a hallucinogéneket) a dopaminra van hatással, nem a szerotoninra.
2/17 A kérdező kommentje:
De a szerotonin szint leesik az hatással van a dopaminra is, nem?
2021. febr. 22. 17:32
3/17 anonim válasza:
Nem tudom, de nem kell aggódnod emiatt. Ugyanúgy hatni fog a gyógyszer, ha szívsz mellette. Nincs olyan gyógyszer, ami negatív hatással van a fűre (vagy fordítva).
4/17 Miss Endzsi válasza:
Ha nem hatna nem kapkodnák az ekit a fűre.
5/17 A kérdező kommentje:
Pedig már rég nem olyan a szívás se, ha mindennapi. És emiatt megvannak a fű negatív hatásai is, de ez a tabletta se sokat segít..
2021. febr. 22. 17:44
6/17 anonim válasza:
5
Ez normális. Én is 3 éve szívok napi szinten, már rég nem olyan érzés, mint az első hónapban. Akkor még röhögtem mindenen, erős eufóriát éreztem, most már csak azért szívok, hogy normális legyek.
7/17 A kérdező kommentje:
A beállt idő alatt, vagy amúgy?
Az a baj, hogy szerintem nálam ez egy overthinkerséget okozott. Tisztán is szét overthinkelek mindent.
2021. febr. 22. 17:46
8/17 anonim válasza:
Hát én csak este 8 után szívok, nemrég 0-24 be voltam állva, de ezt meg kellett változtatnom, mert basztam mindenre. :D
9/17 A kérdező kommentje:
És a motivációd okés?
Arra is tippelek, hogy ha sokkal aktívabb lenne az életem, sportolnék, dolgoznék újra, stb. elfoglaltságok, akkor talán a szívás is okésabb lenne? Elgondolásom szerint, ha tevékenyebb lennék akkor több dopamin termelődne ami aztán feltud szabadulni..
Csak pont emiatt a motiválatlanság miatt nem igazán csinálok semmit :D
2021. febr. 22. 17:52
10/17 anonim válasza:
Csak jelzem, hogy a szerotonin 90%át a bélbaktériumok (Dialistrer, Coprochoccus) állítanák elő, ha jelen lennének. Nem lenne jobb gyógyszer helyett rendbe tenni a bélflórádat? Ha valamit mesterségesen pótolsz, amit normál esetben a szervezeted állítana elő, akkor végképp lerontod a regeneráló képességét. Tudod; amit nem használsz, az elsatnyul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!