Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyi idő alatt telik fel...

Mennyi idő alatt telik fel teljesen a dopamin és a szerotonin? Illetve a wikipédián olvastam, hogy a dopamin 85 százaléka távozik a vizelettel 24 órán belül

Figyelt kérdés

Nagyon kíváncsi vagyok, mennyi idő szükséges a normális értékek beállásához, és hogy mik befolyásolják az egészet.

wiki:

A dopamin egy része inaktív metabolitokká bomlik a májban, a vesében és a plazmában; 85%-a a vizelettel választódik ki 24 órán belül.

2021. febr. 17. 15:17
 1/6 anonim ***** válasza:
61%
És mi a kérdés??
2021. febr. 17. 18:41
 2/6 A kérdező kommentje:
Első sor.
2021. febr. 17. 20:49
 3/6 anonim ***** válasza:

De ezek hogy dopamin meg szerotonin neurotranszmitterek. Egyáltalán mi az hogy normális érték?

Mit akarsz tudni? Hogy ha szedsz SSRI-t vagy SNRI-t akkor mennyi idő alatt alakul ki a hatása a szerotoninszintedre?

2021. febr. 17. 21:13
 4/6 A kérdező kommentje:
Egyes illegál szerek kiűrítik a dopamint/szerotonint, az vissza kell teljen. Erre vagyok kíváncsi
2021. febr. 17. 21:16
 5/6 anonim ***** válasza:

1. Mindenkinél más a normális

2. Attól függ milyen szer

3. Sok más dologtól is függ pl. milyen gyors az anyagcseréd

2021. febr. 22. 12:15
 6/6 A kérdező kommentje:

2. bogyesz

3. ha gyors vagy ha lassú miben változik?

2021. febr. 22. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!