Most mi legyen?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Gyógyszerfüggő vagyok/voltam, másfél hónapja abbahagytam mindent. Azóta is nonstop olvasgatok a témában, mindenkinek elmagyarázom a fél gyógyszerészetet a környezetemben.. 1-2 napja kezdtem azt érezni, hogy szívesen bevennék valamit, ami elkábít. Gondolok itt benzodiazepinekre, vagy nagyobb dózisú antipszichotikumra. A régről megmaradt gyógyszereimhez még nem nyúltam, valami visszatart. De amúgy csak Parnassan van itthon, meg Trittico és Tiapridal. Jelenleg a legnagyobb vágyam egy brutális Xanax-Rivotril-Dormicum-Kventiax party. Eddig a max idő, amit benzók nélkül töltöttem, 4 hónap volt. Most mi legyen, mit csináljak? Állandóan arról fantáziálok, hogy benyomok valamit, és elkábulok tőle. (Ehhez mondjuk alsóhangon 10mg Xanax kéne..) Köszi a válaszokat!

2021. febr. 20. 02:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Keress egy szimpatikus addiktológust és ezeket neki elmondva kérj segítséget tőle.
2021. febr. 20. 04:09
 2/4 anonim ***** válasza:
51%
Semmi nem lesz. Vagyis az lesz hogy előbb-utóbb jó eséllyel beszeded a tabikat. Ilyen ez a függőség. Először csak gondolkodik róla az ember - aztán egyszer csak történik valami - és meg is teszi.. Utána meg általában kontrollálhatatlanul jön a vissza esés. A függőség miután kialakult, csak az ember halálával ér majd egyszer véget. Mert ez egy gyógyíthatatlan betegség.
2021. febr. 20. 06:37
 3/4 anonim ***** válasza:

Az legyen, hogy tereld el a figyelmedet róla. A lelki függőség, sóvárgás is elmúlik egy idő után, addig ki kell bírni. Menj el sétálni, nézz filmeket, vagy bármi. Ha beveszed, akkor elbszod, és kezdheted előlről.

Én 10 évig voltam függő, bár inkább fizikailag, az elvonási tünetek miatt. 15 hónapja tiszta vagyok, és egyáltalán nem vágyom semmilyen gyógyszerre.

2021. febr. 20. 07:36
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem igaz, hogy gyogyithatatlan! Csak nagyon nehez, de nem lehetetlen. Kerj orvosi segítseget es szokj le, mert csak artasz magadnak.
2021. febr. 21. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!