Melyik meditációs módszerrel értéd el a célod?
A Titok című filmet néztem meg, utána pedig Szabó Péter előadásokat hallgattam. Meditálni nem szoktam, inkább erősen koncentráltam a kitűzött célomra. Tükör elé álltam, belenéztem a saját szemembe és így mondtam ki nagyon pontosan a vágyamat.
Egy állást szerettem volna megkapni, amire vágytam és meg is kaptam.
Nekem pl a zen meditáció jött be. Az életembe. Ez az egész egy LSD bélyeg után kezdődött, mert volt egy megvilágosodásszerű élményem. Ezután más drogoktól súlyos függő lettem. Később pedig intravénás szerhasználó. A meditációval akartam leszokni a drogozásról - ezért már több mint 10 éve gyakorlom. Leállni a cuccozással azonban nem sikerült. Viszont pl ma reggel is gyakoroltam, és biztosan tovább folytatom. Márcsak azért is hogy ne kattogjak folyton a cuccon. A meditációval a jelent lehet megélni. Felesleges gondolkodás nélkül. Ez a lényeg. Viszont sajnos bármennyit is meditálgattam, mert mégsem értem el a felébredést. Ezért pedig egy örökös harc az életem, mert a tudatom rendszeresen vissza alakul. Mintha egy folyót próbálnék másfelé terelni, de ha nem figyelek kicsit idővel a víz újra vissza terelődik az eredeti mederbe. Már nem hiszem azt sem hogy győzhetek. Feladtam a harcot önmagammal, és igyekszem elfogadni hogy soha nem lesz olyan életem amilyet szeretnék. Így viszont unalmassá vált az élet, és folytonos szenvedéssé (főleg a függőségeim végett). Tovább folytatom a meditációs gyakorlást. Talán van rá esélyem hogy elérjem a megvilágosodást, és akkor le tudok állni a drogozással. Több esélyem van viszont rá hogy ez nem sikerül - és meghalok. Erre is segít felkészíteni a meditáció.
(Egy egyéni gyakorló.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!