Lehet, hogy megőrűltem/kezdek megőrülni?
Már korábban is kezdtem észrevenni magamon furcsa jeleket, mint azt, hogy egyszerre 6-10 dologra simán oda tudok figyelni. Az érdeklődési köreim; a humorérzékem; a világnézetem; a hozzáállásom a dolgokhoz, egyáltalán nem nevezhetők normálisnak/átlagosnak.
Egy kicsit magamról: Fizika/matek/történelem/tánc az érdeklődési köreim. Nagyon könnyen kiszűröm a negatív/mérgező/lehúzós embereket. Nagyon jól átlátom a dolgokat és nagyon jól elemzem/megértem az embereket. Az emberekben csak a negatív dolgokat nézem nem a pozitív dolgokat, mert úgy gondolom a negatív dolgok mennyisége és milyensége jobban meghatározza az embereket, mint a pozitív dolgai. Akármin tudok nevetni, leginkább az olyan dolgokon amin átlag ember nem nevet, a rasszista/ homofób/ diszkriminációs vicceken, de a fogyatékosokon is tudok nevetni.
A világnézetem eléggé más, mert én nem egyénekben gondolom a világot, hanem rendszerekben. Nagyon konzervatív vagyok és intoleráns a környezetemmel. ( Nagyon nem szeretem a homoszexuális férfiakat a közelemben, de a hetero párok is irritálnak, ha állandóan nyalják-falják egymást, illetve nagyon ellenzem a liberalista hozzáállást, mert nevetségesnek és valószerűtlennek gondolom) Nagyon arrogánsnak és beképzeltnek gondolnak néha, mert kimondom a véleményemet függetlenül attól, hogy tetszik-e valakinek vagy sem és meg is védem az álláspontomat, ha arról van szó. Nagyon, már-már kíméletlenül őszinte vagyok mindenkivel és sokakat megbántok ezzel.
Én kezdem azt hinni, hogy megőrűltem, hogy ennyire más vagyok, mint a többi ember a környezetemben.
Szerintetek ezek alapján lehetne azt mondani, hogy megőrűltem vagy csak szimplán más vagyok?
Amugy...valszeg nincs igazam, de ha nincs benned empátia, akkor lehetsz pszichopata. A pszichopatáknak nincsenek érzelmeik, vagy csak nagyon kevés, és nincs lelkiismeretük.
Nekem nagyon ugy tűnik, hogy te ezzel elégedett vagy.
Az, hogy fogyatékosokon nevetsz, azt bizonyítja, hogy nem túl “szép” a lelked. Erre ne légy büszke, mert ahogy látom, eléggé büszke vagy.
És még hogy fényezi magát, hát pofám leszakad
Empátia van bennem, de nem mutatom ki az érzéseimet sosem, sajnos kerültem már rengeteg olyan szituációba, hogy a legelőnyösebb az volt, hogy nem mutattam ki az érzéseimet és gondolataimat.
Nem vagyok nárcisztikus se nem szeretem fényezni magamat, mert semmi olyat nem mondtam szerintem, amivel magamat fényeztem volna. (A gondolkodás módom leírása elengedhetetlen az elmebetegség megállapításában. Sajnos azt az ember sose veszi észre magán, ha valamiben nem jó/normális, ezért is írtam le, de akkor én kérek elnézést. A több dologra való odafigyelés az általában az őrülteknél fordul elő, ezt olvastam valahol)
Az önbizalomhiányban igazatok van, ahogy abban is, hogy nincs túl sok barátom, mert nagyon megválogatom az embereket, akik körbevesznek, illetve bizalmatlanná váltam az lehúzós és érdekemberek miatt, mert engem mindig megtaláltak és kihasználtak, és így nagyot csalódtam az emberekben. Vannak olyanok is (bőven), akik nem szeretnek engem, de ezt itt mindenki elmondhatná magáról, úgyhogy nem kell azért játszani a szentet senkinek sem. Az érzéseimről nem tudom, hogy mit kellett volna leírnom vagy, hogy hogyan is kéne azt, de megpróbálom. Magányosnak érzem magamat amiért ilyen vagyok, van egy szerető családom és értük bármit megtennék, párom nincs és nem is volt eddig, pedig szeretnék egyet már régóta. Szeretet az van bennem és jóindulat is, csak mint már mondtam, nagyon sokan visszaéltek ezzel, így nem nagyon mutatom ezt ki. A fogyatékosokon való nevetésre nem vagyok büszke, ezt a 12-es félreértette, és igen ezt szégyellem is, mert tudom mennyire érzéketlen dolog, de így születtem és ezen nagyon nem tudtam változtatni.
12-és vagyok
Az empátiát lehet fejleszteni, szerintem próbálkozz vele. Lehet saját véleményed, sőt jó dolog ha van, azt embert nem szeretheti mindenki, ebbe bele kell törődnöd.
Örülök, hogy szégyelled magad, ez fejlődés. Legyél egy kicsit kedvesebb, ha most nem vagy. Sok sikert a továbbiakban:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!