Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnék.. javítani...

Hogyan tudnék.. javítani magamon? A kedvemen.

Figyelt kérdés

Elnézést ha összeszedetlen lesz.

Egy 16 éves lány vagyok, és egészen kiskoromtól kezdve lelki terrorban, félelemben élek (pszichopata apa). :(

Úgy érzem, valami komoly baj van velem. Az elmúlt pár évben egyszerűen nincs életkedvem.

De tényleg!

Nem igazán hasonlítok a korombeliekre. Kevesebbet viccelődök, szótlanabb vagyok, mert nem érzem jól magam az osztályomban (csupa ivós, cigizős, egyéjszakás lányokkal van tele). Nincsen sok barátom. Nincs olyan barátom, aki ott lenne velem a bajban.

A legtöbb dolog nehezemre esik. Sokat sírok. Eddig az életem minden területén kudarcok értek, soha semmi sem sikerül..

Az iskolában 4.6 feletti átlagom van, de sokszor nem is tudok tanulni az órákra.

Nagyon keveset alszok, mivel mindig virrasztanom kell, és ha úgy van, remegek egész este. Míg rendes suli volt, 5-kor kellett kelnem hogy beérjek, így aludtam kb 3-4-5 órákat naponta. Van, hogy nem is tudok/tudunk otthon aludni, így késő este át kell mennünk egy másik helyre.

Rossz dolgokat éltem már át, és még fogok is.

A legtöbb nap rémálom nekem, különösen hétvégén..

Hogyan tudnék valahogy.. nem is tudom. Élettel telibb,boldogabb, erősebb lenni?

Semmi jövőképem nincs, mivel azt érzem ha egy bizonyos ügy rosszul végződik, én már nem leszek többé. Én félek.

Nagyon-nagyon szomorú vagyok.

Mit tegyek?

Ez a történetemnek 1/10-ed része, így nem biztos hogy megérti egyáltalán valaki.

2021. jan. 29. 21:43
 1/3 anonim ***** válasza:
Honnan veszed, hogy apád pszichopata? Diagnosztizálva van?
2021. jan. 29. 21:44
 2/3 anonim ***** válasza:
Anyukád?
2021. jan. 29. 21:54
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
16 évesen 4,6 feletti tanulmányi átlaggal fel fognak venni egy jó egyetemre. Azt javaslom, válassz ki egy hozzád illő szakot és jelentkezz kollégiumba, ott már biztonságban és nagy valószínűséggel intellektuális, szerető közegben leszel. Ahogy időd és energiád engedi, próbálj majd meg valamit dolgozgatni egyetem mellett, hogy ne mindent a szüleidnek kelljen állni, mert a pszichopata apukáddal gondolom ebből is adódhatna konfliktus. Addig is tanulj ugyanilyen szorgalmasan, és próbálj meg olvasni vagy sportolni valamit, az eltereli a gondolataidat. Az az életszakasz, amiben most vagy, szinte mindenkinek zűrzavaros szokott lenni, hiszen most lépsz át a felnőtt korba. Ne aggódj, ha tanulsz és teszel azért, hogy a jövőben szebb életet élhess, akkor bizony úgy is lesz. Addig is kitartás!
2021. febr. 19. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!