Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy küzdjem le a sötéttől...

Hogy küzdjem le a sötéttől való félelmem? 22L

Figyelt kérdés
Igazából nem csak a sötétben félek, hanem fényes nappal is amikor egyedül vagyok itthon. Hiába van zárva az ajtó, folyamatosan azt hallom hogy van valaki a lakásban, a szívem nagyon ver és a sírás kerülget. Este beszédet szoktam hallani elalvás előtt, de sosem értem és felriadok. Egyébként édesanyámmal alszok, mert egyedül nem merek.:( Ha nincs itthon akkor addig telefonozok/tv-zek amíg hulla fáradt nem leszek, de akkor is felkapcsolt lámpával alszok. Hogy tudnék ezen változtatni? Már nagyon sokszor próbáltam a saját szobámban aludni de rámtör a pánik és rohanok át édesanyámhoz.:(
2021. jan. 25. 19:05
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Szia. És anyud nem vitt még el sosem egy dokihoz ezzel?
2021. jan. 25. 19:06
 2/10 anonim ***** válasza:
91%

Pont ugyanezt akartam kérdezni!

Ez gyerekkorod óta van?

És soha nem látott orvos?

2021. jan. 25. 19:10
 3/10 anonim válasza:
24%
Előbb vagy utóbb de LE KELL győzni ezt a félelmet fokozatosan Pl:. Nézzel anyukáddal fényes nappal horror filmeket aztán úgy, hogy csak te nézed anyukád pedig a másik szobában, majd csak te egyedül. Sajnos ez nem lesz olyan egyszeerű mint ahogy itt leírtam de sok bátorsággal sikerülni fog. :) Sok sikert!
2021. jan. 25. 19:16
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
MIndenképpen keress fel egy pszichológust!
2021. jan. 25. 19:20
 5/10 anonim ***** válasza:

... de lehet, hogy pszichiáter is kellene..

Ha hangokat hallasz, és egyéb ilyen képzelődéseid vannak, könnyen lehet valami skizofréniás zavar is. :((((

Végy egy mély levegőt, és irány az orvos!

2021. jan. 25. 19:21
 6/10 A kérdező kommentje:

Igen, kiskorom óta ez a helyzet.

Anyukám teljesen normálisnak tartja ezt, pedig én is tudom hogy nem az.

2021. jan. 25. 19:22
 7/10 anonim ***** válasza:

Húha, ez nem jó hír. :((( Bár utólag már úgyse lehet meg nem történtté tenni a gyerekkorodat.

Már rég ki kellett volna vizsgáltatnia téged - 5-6 éves koron felül nem normális a sötéttől való ilyen mérvű félelem. A hangok meg egy külön történet. :(((

Menj el a háziorvosodhoz, és kérj tőle tanácsot. De mehetsz egyből pshichiáterhez is.

2021. jan. 25. 19:25
 8/10 A kérdező kommentje:
Ilyennel lehet fordulni háziorvoshoz?
2021. jan. 25. 19:31
 9/10 anonim ***** válasza:
Azért kezdj ott, mert ő tud ajánlani megfelelő szakorvost, és ahhoz beutalót.
2021. jan. 25. 19:33
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha csak hagyományos félelem, akkor kapcsold fel a villanyokat, fog a kezedbe egy sodrófát, és jár körbe a lakást. Az eszeddel tudod, hogy nincs ott senki, bajod tehát nem lesz, viszont idővel segíthet az az élmény, hogy bátran leküzdötted a félelmed. Én például gondolatban szoktam már csak néha eljátszani, hogy ha félek, hogy mit tennék, ha valóban baj lenne. Hol van a nehéz tárgy, amivel leütném, vagy tökönrúgnám, melyik telefonszámot kell tárcsázni. Megnyugtatnak ezek a racionális gondolatok.
2021. jan. 26. 00:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!