Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ezzel enyhíthetek a kiégésemen...

Ezzel enyhíthetek a kiégésemen és pihenhetek eleget?

Figyelt kérdés

Sajnos most nyáron meg amúgy tavasszal se tervezek elmenni nyaralni. Régen természetes volt nekem, évente voltam vagy belföldön vagy külföldön legalább egy hétig. Évek óta nem voltam már, például azért, mert nem volt aki el akart volna velem menni vagy súlyos betegség volt a családban vagy járvány volt vagy mikor mi.

Ha nem megyek el nyaralni és dolgozok-tanulok folyton, de a kiégésemet szeretném féken tartani, akkor megoldanám-e azzal a problémát, ha heti szinten csinálnék olyan programokat, amiket szeretek, de nem tenném ki a lábam a városból? Nagyon szeretek fürdőbe járni, így elmennék oda mondjuk hetente egyszer, valamilyen étterembe szintén hetente egyszer, esetleg ezt feldobnám még néha egy-egy sétával, amikor a kedvenc utcáimon sétálgatok, csak nézelődök.

Ez jó lenne-e átmeneti megoldásnak egy meglehetősen kiégett ember számára? Azt tudom, hogy így nem lennék teljesen boldog, mert valójában több hónapos pihenésre és kikapcsolódásra vágyom, több utazásra egymás után, sokkal kevesebb munkára/tanulásra, legalább ideiglenesen, de amíg ez nem megvalósítható, addig az említett módon ideiglenesen szeretném magam megóvni a nagyobb depressziótól.

2021. jan. 24. 10:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ezek jo programok, mas emberek ezeket napi szinten is csinaljak. Egyebkent belföldre siman elmehetsz most is akarmikor akarhova. Nem nagy utazas, kikapcsolódásnak meg jo.

Szerezz baratokat, szerintem az jobban megoldana ezeket a dolgokat. En legalabbis unnam magam ha 2 hetente egyszer nem ulnenk ossze a barataimmal.

2021. jan. 24. 10:26
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Emberek milliói nem járkálnak nyaralgatni az életükben sem belföldön sem külföldön, mégsem égnek ki. A pihenésnek semmi köze a nyaraláshoz. Pihenni úgy lehet, ha kikapcsolod a telefont, leszakadsz a netről és olyan dolgokat csinálsz amik számodra pihentetőek. Egy erdőben sétálás pont ugyanolyan pihentető lehet mint a tengerparton ücsörögni melletted ezer emberrel. Az hogy téged mi kapcsol ki azt csak te tudhatod, de nem kell a világ végére elmenni ahhoz hogy az ember pihenni tudjon...
2021. jan. 24. 10:29
 3/4 A kérdező kommentje:
Ha mennék fürdőbe, étterembe, később nyaralni, akkor a párommal mennék.
2021. jan. 24. 10:55
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem 60 éve két dolog okoz teljes ellazulást; Télen tűz, nyáron a tó vizének a látványa. Ha találsz ilyen napi elfoglaltságot, az ragyogóan kiváltja az üdülést.
2021. jan. 25. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!