Vannak itt öngyilkossági kísérlet túlélők? Hogy jutottatok el odáig, hogy megtegyétek?
Figyelt kérdés
Szakdolgozatot írok az öngyilkosságról, de egy dologra nem találok választ: hogy jut el valaki az öngyilkos gondolatoktól vagy a halálvágytól az öngyilkossági kísérletig? A hirtelen felindulás kivételével a külső kényszerítő körülmények, az öngyilkossági gondolatok és a halálvágy általában nem elég ahhoz, hogy valaki megpróbáljon véget vetni az életének. Azt szeretném megtudni, hogy kell-e még valami, és mi az?
Tudom hogy ez a téma sokakat érzékenyen érint, de nyugodtan írjátok meg a véleményeteket, azért itt írtam ki a kérdést, mert anonim.
2021. jan. 23. 10:18
12/17 anonim válasza:
Túléltem a kísérletet. Soha többé nem próbálom meg, mert ezt is megszívtam.
13/17 anonim válasza:
Tini koromban (90-es évek eleje) próbálkoztam fulladással. Elsőre berezeltem, de majd fél évvel később meghalt apám, és utána annyira mélyen voltam, hogy mégegyszer megkíséreltem. Nem tudom, mi állított meg, de valamiért nem voltam rá képes, megijedtem. Azóta már van családom, boldogok vagyunk, van 2 gyerek. Így visszagondolva örülök, hogy nem tettem meg.
14/17 anonim válasza:
Írj rám privátban, ott leírom bővebben
15/17 anonim válasza:
én csak oda álltam a sínre de az utolsó pillanatban vissza léptem, nemtom ez nevezhető e öngyilkossági kísérletnek. úgy jutottam idáig, hogy depressziós voltam és úgy éreztem hogy elvesztettem az élet értelmmét és így már semminek sem volt értelme. amúgy azóta jobban vagyok és minden ok.
16/17 anonim válasza:
egyébként még ha részletekre vagy kíváncsi, mindent eltitkoltam mindenki elől, és már kb 1,5-2 éve ostromoltak az öngyilkossági gondolatok aztán egy idő után eljutottam odáig hogy minden kis kiakadás után majdnem elindultam hogy na én akkor most megyek meghalni de mindíg meggondoltam magam egészen a vonatos dologig meg más dolgokig. tök nemérdekel ha régi a kérdés. XD
17/17 anonim válasza:
az eltitkolt dolgok, a magány az át virrasztott éjszakák és az átlagos hétköznapi gondok is hozzájárultak de nemtom mi kell ahoz hogy valaki megölje magát úgy igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!