Vannak itt öngyilkossági kísérlet túlélők? Hogy jutottatok el odáig, hogy megtegyétek?
Szakdolgozatot írok az öngyilkosságról, de egy dologra nem találok választ: hogy jut el valaki az öngyilkos gondolatoktól vagy a halálvágytól az öngyilkossági kísérletig? A hirtelen felindulás kivételével a külső kényszerítő körülmények, az öngyilkossági gondolatok és a halálvágy általában nem elég ahhoz, hogy valaki megpróbáljon véget vetni az életének. Azt szeretném megtudni, hogy kell-e még valami, és mi az?
Tudom hogy ez a téma sokakat érzékenyen érint, de nyugodtan írjátok meg a véleményeteket, azért itt írtam ki a kérdést, mert anonim.
Teljes kilátástalanság érzése.
Amikor számba veszed az összes opciót, hogy tudnád javítani/kijavítani/változtatni azt az adott dolgot amit elcsesztél/így hozott az élet, de nincs pozitív kimenetel.
Úgy érzed, mindenkinek jobb lenne, ha te nem lennél... kevesebb gondja lenne mindenkinek, te sem szenvednél tovább. Azt érzed, hogy menekülnél minden és mindenki elől.
Volt pár éve kísérletem, de akkor még félve álltam a dologhoz, így nem is jött össze. Amit mostani fejjel nem bánok, de csak azért, mert örülök, hogy nem raktam a szeretteimre az örök bűntudatod és a fájdalmat.
Viszont, ha úgy adódna, hogy elveszteném mind a 4 embert, aki fontos nekem... minden hezitálás és félelem nélkül lennék öngyilkos.
Csak miattuk élek még. Alapvetően nincs rossz életem..külső szemmel. De a démonjaimmal nem tudok megküzdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!