Évvégi értékelések után mindig rámtör a haszontalan és kilátástalanság érzése. Hogyan dolgozza fel, hogy semmit sem érek?
Senior programozó vagyok. 10 éve minden évvégi értékelésre úgy megyek be, hogy jaj de jó voltam, a többiekhez képest sokkal több feladatot, gyorsabban, nehezebbeket, bonyolultabbakat oldottam meg, biztos lesz valami értelme, hogy törtem magam.
És semmi.
Úgy jövök ki a megbeszélésekről, hogy élni nincs kedvem. Ha magasabb lenne az épület már ugranék is. De csak 4 szintes. Onnan meg annyi értelme sincs ugrani, mint multinál értelmet keresni a munkában.
Pszichológus 40 óra után is csak saját bánatáról picsog, semmi értelme. Másik cég ugyan az, váltani sincs értelme.
Régen szerettem. Álmomban is algoritmusokat gyártottam és fél óra alatt 3 táblát tele írtam megvalósítási tervekkel naponta.
Ma. Így éves értékelő után egész nap nem volt étvágyam és émelygek, aludni nem tudtam. Hazafelé kedvem lenne a vonatot megvárni a síneken, de sok ember nem érne haza 8ra, azt meg nem akarom.
Szóval... Mi az izzadt, lisztes csiríztől csimbókos pék szerszámot csináljak, hogy legyen újra életkedvem?
6-os vagyok.
Koszi, hogy megirtad az ertekelest zanzasitva. Ebbol nehez barmit mondani. Probalom egy kicsit maskepp megkozeliteni. Valaki jol irta, hogy nem szabad a dicseretre epiteni. Regebben en is ilyen voltam, es azt hittem, hogy ha nem dicsernek meg, rosszul teljesitek. Mikozben csak a masik ember olyan tipus volt, hogy nem dicsert.
Szinten sajat elmeny: a rosszra jobban emlekszik az ember, mint a jora. Gondold vegig a beszelgetest meg egyszer, es emeld ki, ird fel a jokat, dicsereteket.
Ha ez megvan, akkor vizsgald meg a reszleteket. Ellentmondast tapasztalsz? Akkor probalj meg egyeztetni a kozvetlen fonokoddel: szeretnel fejlodni, de ezt es azt nem erted, tudna-e segiteni. O ezt ertekelni fogja :) (ha nem, akkor meg eleg rossz fonok)
Nekem tetszik a sajat vallalkozas otlete. Eloszor munka mellett, egyeni vallalkozokent csinalhatnal honlap-fejleszteseket. Es ez hozza majd a tobbit :) meg lesznek sikerelmenyeid. Egy melypontombol tobbek kozott az hozott ki, hogy en is felepitettem teljesen egyedul egy uj szervezetet. Oriasi loketet adott. Most is emlekszem arra a napra, amikor a cegbirosagi bejegyzes megerkezett :)
Hajra!
Tovabbra is nyitott vagyok prvivat beszelgetesre, ha szeretned egy kivulalloval megbeszelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!