Akinek egyszer már bevált egy antidepi annak újra beválna mennyi az esély rá?
Figyelt kérdés
10 évvel ezelőtt szedtem a Sertralin Zentiva antidepresszánst ami akkoriban nekem bevált. 2 hét után már jól éreztem magam tőle sőt híztam is 10 kg ot jobb kedvem is volt. Az a gyógyszer mentett meg engem akkor hogy ne őrüljek meg. 1 évig szedtem utána letettem. De viszont azóta sajnos már sok idő eltelt és előjött újra a pánikbetegségem de viszont most másik gyógyszert kaptam rá Escitilt ami sajnos nem vált be. 1 hónapig szedtem de javulást nem tapasztaltam tőle csak mellékhatásokat ezért abbahagytam és visszakértem a dokitól a Sertralint csak most meg félek elkezdeni szedni mert mi van ha most nem fog használni úgy mint akkor meg nem beszélve a mellékhatásoktól nagyon félek ki tudja most mit váltana ki belőlem. Egyszerűen nem tudom mit tegyek bele merjek vágni a sertralinba vagy simán csak maradjak a Frontinnál? Mit tanácsoltok?2021. jan. 19. 08:58
1/9 anonim válasza:
Én is sertralint szedtem depire, nekem is segített, bár önkényesen abbahagytam, azóta párszor visszatért a depim. Szerintem most is hatékony lenne. Van egy mondás: győztes csapaton ne változtass
2/9 anonim válasza:
Vannak ennél jobbak modernebbek is már brintellix, dulsevia, scippa stb
3/9 anonim válasza:
Jó a sertralin, nem kell mindíg újabbat, ha bevált a régi
4/9 A kérdező kommentje:
2 es attól még hogy ezek újabbak meg modernebbek nem biztos hogy jobbak is. Csak most ugye ezeket futtatják. Az Escitil is olyan mint a scippa nekem mégse vált be. Azért kértem vissza a sertralint de ki tudja hogy most használna e nekem vagy már nem.
2021. jan. 19. 14:48
5/9 anonim válasza:
Szedtem sertralint, nálam is bevált.
Majd kipróbálnám a duloxetint, és sokkal jobban hatott.
Az újabb gyógyszert érdemes kipróbálni!
Nem kell félni tőle, sokakkal beszéltem, akik modernebb szerre váltottak, és lényegesen javult az életminőségük.
6/9 anonim válasza:
A Frontin helyett jobb választás a Sertralin.
7/9 A kérdező kommentje:
5 ös én váltottam Escitilre mégse jött be nekem pedig az már modern gyógyszer. 1 hónapig szedtem de javulást nem tapasztaltam csak mellèkhatást. Tudom a sertralin már elavult gyógyszer de attól mèg beválhat újra. Azért is kértem vissza azt a dokitól és egy szóra kiirta nekem. Csak ugye azóta már eltelt 9 év mikor szedtem és most ki tudja milyen hatással lenne rám. Bár én belülről semmit nem változtam ugyanaz a szorongó alkat vagyok aki 9 évvel ezelőtt is voltam. De nem tudom miért félek elkezdeni újra.
2021. jan. 20. 10:24
8/9 A kérdező kommentje:
Meg azért azt is tegyük hozzá hogy 2011 ben sokkal rosszabb állapotba voltam mint most. Akkoriban a pánikrohamok voltak a jellemzők rám meg a nyugtalanság ami sajnos most is ugyan úgy előjött. De úgy érzem hogy ez most inkább szorongás ami nekem van ezért nem is tudom eldönteni hogy most vajon beválna e a sertralin vagy már nem.
2021. jan. 20. 10:42
9/9 anonim válasza:
Kedves Kérdező! Hogy döntöttél végül? Hasonló gyógyszer újraszedési dilemmában vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!