Ezen lehet változtatni? Vagy inkább csak titkoljam továbbra is?
Lehet, hogy változtatható, lehet olyan lelki folyamat miatt van, mert valamiért nem szeretnél kellemetlen érzést, vagy fájdalmat átélni, de erről nem tudsz és "anélkül hogy tudnál róla, ilyen módon oldod meg".
A legtöbb emberből rossz érzést, feszültséget, szorongást vált ki az agresszivitás.
Köszönöm a válaszokat.
#1 lehet, hogy az amit te mondasz. Bár nem tudom, hogy jól értem e. Viszont, amikor mások mondták, hogy képzeljem magam a helyükbe, akkor ugye bennem volt a gondolat, hogy bakker igazuk van. Csak ebből a felismerésből nekem nem az az érzelmi reakció következett, hogy másokat sajnáljak, hanem az, hogy magamat rákényszerítsem, hogy a saját szenvedésem is élvezzem. Hiszen az is erőszak, és ha engem valóban az erőszak szórakoztat, akkor ha velem teszik, akkor is kell, hogy szórakoztasson.
#2 Igen ezt is sokan mondták, igazából, már gondolatként sokszor felmerült, hogy milyen lenne. Szóval éreztem már rá vágyat, ha úgy vesszük. Viszont, és ez elég erős viszont, soha nem teszem meg. egyrészt bünteti a törvény, és ez egy igen erős érv, másrészt logikailag sem lenne előnyös lépés. Mármint, akkor örökre kihalna minden ember szimpátiája irántam. Abból meg mi hasznom van.
Egyébként ezek a folyamatok már kiskoromban lezajlottak, szóval ahogy ez kialakult, ahogy ezen átmentem, az mind kiskoromban történt. Az amit az előbb írtam, ezek mind. És ezért sem tudom, hogy lehet e változtatni rajta, mert annyira természetes lett nekem. Pedig nem vagyok pszichopata, mert voltak kiskoromban érzelmeim. Szóval jó lenne, ha menthető lenne a dolog. Szerintetek csak szakemberrel működhet? Egyedül nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!