Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Semminek nem tudok örülni,...

Semminek nem tudok örülni, szorongok és lehangolt vagyok. Tudok valahogy változtatni?

Figyelt kérdés

Pszichiáternél voltam, többnél is 2 idősebb női orvos generalizált szorongást állapított meg. Voltam egy fiatal férfi dokinál is, ő mániás depressziót diagnosztizált, enyhe-közepes depressziós epizódokkal.

Nem gondolnám, hogy ez utóbbi lenne, mert szinte soha nincsen feldobott hangulatom, mindennapom melankólikus, motiváció hiányos, egyszerűen semmihez nincs kedvem. De szedem a gyógyszereket.

Pedig hálával tartozom a sorsnak, gyönyörű egészséges gyermekeim vannak, van egy kis házunk, van munkánk, van autónk, dolgozunk.

Most elkezdtem egy okj tanfolyamot, hátha ez ad valami pluszt, de semmi.

Nem tudom mit csináljak. Kerestem pszichológust, azt mondta nem tud segíteni, klinikai szakszpichológus kell nekem. Hozzájuk viszont képtelenség bejutni, se tb alapon, se magán úton.

Volt valaki hasonló helyzetben?

2020. nov. 12. 12:18
 1/2 anonim ***** válasza:
Amúgy nem lehet , hogy az ilyen embereket a gyógyszerek még tovább rontják? Vagy szükség van rá? Például nem ehhez való téma, mert ebben nem vagyok érintett, de nekem gyerekkoromban magas vérnyomásom volt és az orvos azt mondta szedjek gyógyszert stb. Én természetesen nem szedtem be már gyerekként sem, mert tudtam, hogy a gyógyszerek hosszútávon csak rontanak a helyzeten, mert megszokja a szervezet. Érdekes 41 vagyok és nincs magasvérnyomásom, de ha gyerekként elkezdtem volna szedni a gyógyszert most ki tudja mi lenne belőlem... nem lehet ez az ilyen betegeknél is, hogy ez gyakorlatilag agyban dől el és a gyógyszer csak ront a helyzeten?
2020. nov. 12. 12:29
 2/2 A kérdező kommentje:
Nem tudom, én gyógyszer nélkül is ugyanez vagyok mint gyógyszerrel, annyi, hogy a szorongásom ritkult és nem olyan erős.
2020. nov. 12. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!