Szerintetek a mentális betegsègek egy rèsze valódi betegsèg vagy csak csinált problèma?
Ki nézne le?
Nem értem ezt a kérdésed hogy miért nézik le?
Engem pl senkisem néz le. Ez van és kész. A legtöbb embert annyira sem érdeklem hogy lenézzen aki számít az nem néz le egy betegség miatt. Te lenézel bárkit aki szemüveges vagy cukorbeteg? Dehogyis. Érdektelen dolog. Nincs értelme lenézni egy beteg embert mert nem ő tehet róla és soha senkisem tudhatja hogy mi fog vele történni vagy neadjisten akárki gyermeke lehet mentális beteg. Nemkell senkit sem lenézni. Nagy baj van ebbe a világba hogy még lenéznek beteg embereket. Van elég baja annak aki ettől szenved azon kívül is hogy bele rugdossanak.
Én voltam pszihiátrián és az aki ilyen beteg pl depressziós vagy hasonló baja van. Náluk jobb barátot keresve sem lehetne találni. Mert annyira megértőek és segítő készek hogy az hihetetlen mert aki élt már meg mélypontot az életében az bizony nem néz le senkit hanem mindenkin segítene akin tud. Mert nagyon jól tudják ők hogy mit él át az aki ilyen betegségben szenved. És tudják értékelni hogy milyen az hogy olyannal beszélem meg aki tudja aki szintén átélte.
Nem kell senkit sem bántani. Mindenkinek megvan a maga keresztje. Sajnálom azt aki ezt nem érti meg..
Jól látod a dolgokat.Èn sem nèzel le a cukorbetegeket főleg,hogy èn is az vagyok.Vannak olyan emberek,akik lenèzik a pszihiátriai betegeket,de sokszor nem èrtem mi alapján.Sok esetben ugyanolyan hètköznapi emberek,mint mi,de vannak egy kisebb csoport akit nehèz kezelni.Jó esetben bejárnak dolgozni,meg unokáznak,jó anya,jó fejek,ès fèrjük van.Vannak fèrfiak,akiknèl kizáró ok ,ha egy nő pszihiátriai beteg.
A rehab munka is ugyanolyan munkahely,mint a többi.Elèg változatos a munka,ès nehèz bejutni.Ott is van lehetôsèg a fejlődèsre,meg az ember amúgy is fejletheti magát,ha akarja.Szinte csak közvetítővel lehet ilyen helyre bekerülni mostanában.
Hát valami viselkedésben csak megnyilvánul, ha valaki pszichiátriai beteg. Gondolom, aki nem akar ilyen párt, az ezektől a megnyilvánulásoktól tart. Nekem pl. bőven elég kijutott kezeletlen pszichés betegekből életem eddigi részében.
Az nagyon jó, ha valaki kezelteti magát, mert nagyon jót tesz a környezetével. Becsülöm az ilyet aki szedi a gyógyszereit.
Köszönöm a hozzászólásodat utolsó,ami elmondja a valóságot.Jól látod.A pszihiátriai vizsgálatok sokszor nem objektívak,ès az orvos hajlamos egy-kèt megnyilvánulásból diagnózist felállítani.Velem is azt tettèk.3 ève szerepel a bipoláris zavar a papiromon előtte soha pedig nem voltam másabb,mint most.Az utóbbi pszihológusom kètelkedik bennem,hogy az vagyok.A teszt szerint nem vagyok aggresszív viszont nem hagyom magam,ès ha durván megaláznak nem felejtek.Nem csak a környezetet kell vèdeni a betegtől,hanem az erőszaktól mentes beteget is a környezettől.Valamikor a környezet kezdi ki a jólelkű bdteget.Èn az utóbbi vagyok mások szerint.Jó anyának is tartanak.Erre büszke vagyok.Munkahelyi környezetem sem tart aggresszívnak,ès rámenősnek sem.
Valamikor tènyleg elvannak túlozva a dolgok.Olyat is hallottam,hogy az orvost feljelentettèk csalásèrt,mert valótlan dolgokat írt a papírra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!