Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek a mentális betegsè...

Szerintetek a mentális betegsègek egy rèsze valódi betegsèg vagy csak csinált problèma?

Figyelt kérdés
Èn rendszeresen kezelt bipoláris beteg vagyok papír szerint,de nem mindenki feltètelezi,mèg nèmelyik pszihológus sem. 2 ève lesz lassan,hogy elmentem egy rehab munkahelyre dolgozni,ahol van 4-6 órás munka,ami a gyerekek miatt praktikus.Ott rábeszèltek,hogy százalèkoltassam le magam,mert így japnak utánam támogatást.Amióta leszázalèkoltattam magam,ès ott dolgozok kicsit csapdában èrzem magam.Olyan mintha ki lenne írva a homlokomra a problèmám,de nem merek most variálni.Megerősíti bennem a betegsèget,mert ott mindenki azt hajtogatja milyen beteg,ès nem az eszük miatt vettèk fel oda.Őszintèn èn igyekszem nem megadni magam a betegsègnek. Igazságszerint próbálom fitten tartani magam,ès mellőzni a negatív embereket,de melóhelyen vannak páran akik nem így teszik,ès hatással van rám valamennyire.Gyógyszerből is nègyszer annyit írnak föl,mint leszázalèkolás előtt,amit nem akarok olyan mennyisègben beszedni.Gondolkozok azon,hogy visszadobjam-e a rokkantságit.Mit tegyek?

2020. dec. 26. 12:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
#4 te írod, hogy rábeszéltek a leszázalékolásra, és hogy megbántad.
2020. dec. 27. 08:56
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Ki nézne le?

Nem értem ezt a kérdésed hogy miért nézik le?

Engem pl senkisem néz le. Ez van és kész. A legtöbb embert annyira sem érdeklem hogy lenézzen aki számít az nem néz le egy betegség miatt. Te lenézel bárkit aki szemüveges vagy cukorbeteg? Dehogyis. Érdektelen dolog. Nincs értelme lenézni egy beteg embert mert nem ő tehet róla és soha senkisem tudhatja hogy mi fog vele történni vagy neadjisten akárki gyermeke lehet mentális beteg. Nemkell senkit sem lenézni. Nagy baj van ebbe a világba hogy még lenéznek beteg embereket. Van elég baja annak aki ettől szenved azon kívül is hogy bele rugdossanak.

Én voltam pszihiátrián és az aki ilyen beteg pl depressziós vagy hasonló baja van. Náluk jobb barátot keresve sem lehetne találni. Mert annyira megértőek és segítő készek hogy az hihetetlen mert aki élt már meg mélypontot az életében az bizony nem néz le senkit hanem mindenkin segítene akin tud. Mert nagyon jól tudják ők hogy mit él át az aki ilyen betegségben szenved. És tudják értékelni hogy milyen az hogy olyannal beszélem meg aki tudja aki szintén átélte.

Nem kell senkit sem bántani. Mindenkinek megvan a maga keresztje. Sajnálom azt aki ezt nem érti meg..

2020. dec. 27. 17:41
 13/21 A kérdező kommentje:

Jól látod a dolgokat.Èn sem nèzel le a cukorbetegeket főleg,hogy èn is az vagyok.Vannak olyan emberek,akik lenèzik a pszihiátriai betegeket,de sokszor nem èrtem mi alapján.Sok esetben ugyanolyan hètköznapi emberek,mint mi,de vannak egy kisebb csoport akit nehèz kezelni.Jó esetben bejárnak dolgozni,meg unokáznak,jó anya,jó fejek,ès fèrjük van.Vannak fèrfiak,akiknèl kizáró ok ,ha egy nő pszihiátriai beteg.

A rehab munka is ugyanolyan munkahely,mint a többi.Elèg változatos a munka,ès nehèz bejutni.Ott is van lehetôsèg a fejlődèsre,meg az ember amúgy is fejletheti magát,ha akarja.Szinte csak közvetítővel lehet ilyen helyre bekerülni mostanában.

2020. dec. 28. 13:07
 14/21 anonim ***** válasza:

Hát valami viselkedésben csak megnyilvánul, ha valaki pszichiátriai beteg. Gondolom, aki nem akar ilyen párt, az ezektől a megnyilvánulásoktól tart. Nekem pl. bőven elég kijutott kezeletlen pszichés betegekből életem eddigi részében.

Az nagyon jó, ha valaki kezelteti magát, mert nagyon jót tesz a környezetével. Becsülöm az ilyet aki szedi a gyógyszereit.

2020. dec. 28. 18:48
 15/21 A kérdező kommentje:
Nemcsak a kezeletlen pszihiátriai beteg kezdi ki a környezetèt,hanem a rosszindulatú környezet is kikezdi a kezelt,ès joindulatú pszihiátriai beteget.Tapasztalat!Valamikor ez fordítva törtènik.
2020. dec. 28. 20:06
 16/21 A kérdező kommentje:
Èn sem szedem be az előírt adagot,mert akkor álmos lennèk napközben.Èppen annyit,hogy tudjak aludni.Ha nem szednèm,akkor hajnal 2-kor már fent lennèk,ès másnap nem tudnèk rendesen dolgozni,ami miatt kibuknèk.Aki nem szedi azt is megèrtem,mert elèg gyilkosak ezek a gyógyszerek,ès magzatkárosítóak.Amikor gyereket akartam nem szedtem,a pszihiáter nagy ívben ki is kerültem,ès nem idegesítettem a környezetem.
2020. dec. 28. 20:45
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Na, hát tegyük rendbe a dolgokat. Vannak különbségek a mentális betegségek és zavarok között. A bipoláris személyiségzavar a durvábbakhoz tartozik, viszont pont a kényes betegségek közé sorolnám, ahol elofordulhat,hogy meg van állapítva és kezelve van holott nem lenne akkora gond amekkora kezelést kap az egyén. Azért veszélyes mert kezeletlen esetben súlyos pszichozissá fejlődhet. Ezert inkább hajlamosak 'túlgyógyszerezni', ami jogos, a beteg és a környezete érdekében történik,csak soha nem tudja senki, hogy nincs-e eltúlozva valójában. Ha úgy érzed, hogy jobban, vagy jól vagy, érdemes pszichiáterrel, pszichologussal egyeztetve pszichoterápiás lehetőségekről érdeklődni és arról is, hogy szeretnéd ha nem lennél leszazalekolva. Egyéni helyzet, egyéni elbírálást igényel. Ha van rendszeresen felügyelve az állapotod akkor gyógyszermentes periódus is elérhető (tünetmentes periódus is lehet ugye, ezt a tünetmentességet kell kitolni,a gyógyszerrel is ezt akarják, de láttunk már csodát ahol le lehetett tenni a gyógyszert. Mai álláspont szerint gyógyíthatatlan és csak a gyógyszerrel tartható kordában. Tapasztalat szerint nem feltetlen így van, csak ha jön egy mániás vagy depressziós epizód azonnali gyógyszeres beavatkozás szükséges. Már az előjeleket észre kell venni a környezetnek ahhoz,hogy a gyógyszer elhagyató legyen, és egyéni, hosszú tünetmentes esetekben, szigorú pszichiátriai ellenőrzés mellett lehet vele próbálkozni.)
2020. dec. 29. 22:40
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásodat utolsó,ami elmondja a valóságot.Jól látod.A pszihiátriai vizsgálatok sokszor nem objektívak,ès az orvos hajlamos egy-kèt megnyilvánulásból diagnózist felállítani.Velem is azt tettèk.3 ève szerepel a bipoláris zavar a papiromon előtte soha pedig nem voltam másabb,mint most.Az utóbbi pszihológusom kètelkedik bennem,hogy az vagyok.A teszt szerint nem vagyok aggresszív viszont nem hagyom magam,ès ha durván megaláznak nem felejtek.Nem csak a környezetet kell vèdeni a betegtől,hanem az erőszaktól mentes beteget is a környezettől.Valamikor a környezet kezdi ki a jólelkű bdteget.Èn az utóbbi vagyok mások szerint.Jó anyának is tartanak.Erre büszke vagyok.Munkahelyi környezetem sem tart aggresszívnak,ès rámenősnek sem.

Valamikor tènyleg elvannak túlozva a dolgok.Olyat is hallottam,hogy az orvost feljelentettèk csalásèrt,mert valótlan dolgokat írt a papírra.

2020. dec. 30. 15:32
 19/21 A kérdező kommentje:
Kitöltöttem az interneten egy bipoláris tesztet,ès elèg alacsony a pontszámom.Azt írta,hogy normálisak a hangulatingadozásaim.Nincsenek szèlsősègek.Lehet inkább pánikbeteg vagyok esetleg depressziós.
2020. dec. 30. 20:39
 20/21 anonim ***** válasza:
Hat jó lenne ha egy tisztességes doki megvizsgálna. Egyáltalán hogy merült föl hogy beteg vagy?
2020. dec. 30. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!