Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha valakinek valamilyen...

Ha valakinek valamilyen mentális betegsége van az látszik a kinézetén, és az ilyenek általában buták?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert én járok pszichiáterhez, mert nagyon félek, szorongok mások társaságában. Sokszor mondta hogy nem teljesen ért engem, mert értelmes, okos vagyok szerinte, meg tudom, felismerem a magam hibáit. És nem érti hogy még is van valami bajom ezek ellenére. Meg a kinézetemen sem látszik semmi azt szokta mondani.
2020. dec. 12. 13:13
 1/4 anonim ***** válasza:
71%

Sokféle mentális betegség van a down-szindrómától kezdve az átmeneti depresszióig.

A legtöbb egyébként nem hagy nyomot a külsőn, azaz egyáltalán nem látszik. A szorongás tipikusan ilyen.

2020. dec. 12. 13:34
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Sokféle mentális betegség van és ezek nem függenek össze a köznapi értelemben vett "okossággal vagy butasággal". A szorongás szélsőséges esetben lehet "betegség", de sokszor inkább az ismeretlentől való tartózkodást jelenti még az emberi kapcsolatok tekintetében is. A korral ez is változik, főként ha az ember idomul a sikertelenséghez és nem (személyes) kudarcként, hanem kikerülendőként fogja fel azokat. ha tudomásul veszi, hogy a kudarc ugyanúgy a történések része, mint a siker.
2020. dec. 12. 13:40
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki társas szorongást tapasztal az inkább a testbeszédén mutatkozhat meg, max úgy látszódhat: Szemkontaktus kerülése, ideges pótcselekvések/motoszkálás, karok törzs mellett tartása stb.

Amúgy a mentális betegségeknek semmi köze az ember ismereteihez/intelligenciájához/tehetségeihez.

Az emberi népesség több mint 90%-ának lenne szüksége valamilyen pszichológiai segítségre/terápiára, egy mozgalmas, stresszes és rohanó társadalomban élünk, ahol a szorongás és depresszió már-már néppeteiségek.

(@1 amúgy a Down-szindróma inkább genetikai betegség, mint mentális. Persze hatással van az ember mentális kapacitására, de nem mentális eredetű, hanem a plusz kromoszóma okozza.)

2020. dec. 12. 14:42
 4/4 anonim ***** válasza:

Én azt tapasztaltam, hogy a buták boldogabbak. A körükben sokkal kevesebb búvalbélelt embert látok.

Persze mindkettő általánosítás, nem tudom, mi az igazság.

2020. dec. 12. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!