Ha valakinek valamilyen mentális betegsége van az látszik a kinézetén, és az ilyenek általában buták?
Sokféle mentális betegség van a down-szindrómától kezdve az átmeneti depresszióig.
A legtöbb egyébként nem hagy nyomot a külsőn, azaz egyáltalán nem látszik. A szorongás tipikusan ilyen.
Ha valaki társas szorongást tapasztal az inkább a testbeszédén mutatkozhat meg, max úgy látszódhat: Szemkontaktus kerülése, ideges pótcselekvések/motoszkálás, karok törzs mellett tartása stb.
Amúgy a mentális betegségeknek semmi köze az ember ismereteihez/intelligenciájához/tehetségeihez.
Az emberi népesség több mint 90%-ának lenne szüksége valamilyen pszichológiai segítségre/terápiára, egy mozgalmas, stresszes és rohanó társadalomban élünk, ahol a szorongás és depresszió már-már néppeteiségek.
(@1 amúgy a Down-szindróma inkább genetikai betegség, mint mentális. Persze hatással van az ember mentális kapacitására, de nem mentális eredetű, hanem a plusz kromoszóma okozza.)
Én azt tapasztaltam, hogy a buták boldogabbak. A körükben sokkal kevesebb búvalbélelt embert látok.
Persze mindkettő általánosítás, nem tudom, mi az igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!