Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mentális problémám van vagy...

Mentális problémám van vagy mi lehet ez?

Figyelt kérdés
Mostanában annyira kényszert érzek arra, hogy úgy öltözzek, hogy valamit valamivel párosítsak vagy színek alapján öltözzek. E mellett van még az hogy régóta valamiért kényszert érzek arra, hogy bizonyos dolgokat, tárgyakat vagy akár falakat megérintsek többször vagy egy ritmushoz szokva mint 4x és szimmetrikusan. Sokszor ha egyik oldalt megvakarom valahol a másiknál is kell, most már ösztön szerűen megérintem a másik oldalt is ha megérintem valahol régebben tudtam kontrollálni. Néha vannak ilyen gondolatok akkor, hogy "érints meg a falakat ennyiszer vagy xy meghal, szellemeket látsz" meg ilyenek de ez már nem annyira inkább már berögzült. Azt hiszem kiskorom óta van ez valamikor elkezdődött. Néha fel sem tűnik. Most inkább ez a ruha párosítás zavar, mivel folyamatosan agyalok, hogy ez nem illik össze vagy nem a te stílusod. Főleg a táska miatt, van sok táskám de valamiért nem tudom mit hordjak emiatt. Olyan fura. Senki nem tudja még csak én, egy ideig észre se vettem. Mit csináljak hogy elmúljon? Van erre megoldás? 23L vagyok egyébként.

2020. dec. 9. 23:52
 1/6 Angel3000 ***** válasza:
10%
Szia! Ezek Fóbiák! Kèsôbb bôvebben irok majd róla!
2020. dec. 10. 00:37
 2/6 A kérdező kommentje:
imádom mikor ezt írjátok..később írok mint hogy most vagy akkor majd és ne most valamit...kiábrándító
2020. dec. 10. 00:40
 3/6 Angel3000 ***** válasza:
Szia! A fóbiák, illetve fóbia hivatalos definiciója szerint nem más, mint az irracionálisnak ès eltúlzottnak tekinthetô fèlelem ès szorongás, amely jellemzôen tárgyakkal ès helyzetekkel kapcsolatban jelenik meg. Az embernek tôbb fóbiája is lehet! Viszont a fóbia párosulhat kènyszerbetegsèggel, ami rituálèk fogságában èl meg. A betegek is tisztába vannak állapotukkal, de a pszichès zavarokkal szembeni elôitèletek miatt igyekeznek betegsègûket eltitkolni. Kènyszercselekedetekkel járó, tartós az egyén életèt jelentôsen megnehezitô állapotot értjûk. Az obszessziv-kumpulzir zavar más nèven: kènyszerbetegsèg pszichiátriai rendellenessèg, olyan elmeállapot, amelyben újra ès újra jelentkezô kellemetlen kèpzetek vagy gondolatok, kènyszergondolatok mellett állandóan újra jelentkezô kèsztetések vagy cselekedetek, kènyszercselekedetek vannak jelen. Javaslom, hogy keressèl egy Pszichiátriai orvost, akinek elmondhatod ezeket, amiket leirtál. Nem kell fèlned, mert egy Szakorvos tud majd segiteni ezeken a problèmákon. Minden jót kivánok Neked!
2020. dec. 10. 02:02
 4/6 A kérdező kommentje:
köszi a választ :)
2020. dec. 10. 02:27
 5/6 anonim ***** válasza:
OCD
2020. dec. 10. 11:48
 6/6 MercyMester válasza:
nekem is az OCD jutott róla eszembe
2020. dec. 16. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!