Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez milyen pszichés problémára...

Ez milyen pszichés problémára utal?

Figyelt kérdés
Hirtelen jött, és nagyon sokáig folyamatosan fennállt az az érzetem, hogy konkrétan mintha eltűnt volna a nyelvem, ha nem mozgattam (külső ingert éreztem vele, de a propriocepcióm odalett, azaz nem éreztem azt a belső tudatot, hogy éppen hogy és hol áll a nyelvem). Hónapokkal később ez elmúlt, de nagyon ritkán enyhén visszatér, különösen akkor, ha mások problémáján (csak és kizárólag a másén), fájdalmán elsírom magam. Rengeteg orvosnál voltam, szervi bajt nem találtak. Még gyomorra tippelek, mert az is bekavar néha. Vagy ez mind súlyos pszichózis?
2020. dec. 24. 22:23
 1/3 Angel3000 ***** válasza:
Szia! Hogy èrted, hogy mintha nem lenne nyelvem? Olyan èrzès mintha elzsibbadna netán?
2020. dec. 25. 23:00
 2/3 A kérdező kommentje:
Volt olyan is, bár a zsibbadás legalább egy érzés. Ez meg inkább érzéskiesés, vagy nem tudom. Mindig a fogamhoz kellett nyomnom, hogy érezzem, van nyelvem, nem tűnt el.
2020. dec. 26. 22:16
 3/3 Angel3000 ***** válasza:
Szia! A nyelvzsibbadás több fèle betegsèg kisèrô tûnete is lehet. A nyelvben számos érzôideg található, hiszen egyik feladata az iz èrzèkelèse, mely igen bonyolult mechanismus rèvèn jön lètre. Az èrzô vègkèszûlèkeket kûlönbözô kèmiai anyagok hozzák ingerûletbe, ahonnan az információt az agyi feldolgozó központba több agyideg szállitja. A központban törtènik meg az információ feldolgozása ès alakul ki az èrzet. Ebbôl a bonyolult útvonalból következik az, hogy bármely pontban bekövetkezô átmeneti vagy tartós károsodás zsibbadásèrzèst kelthet, mely az èrzô rendszer mûködèszavarának egyik jele!
2021. jan. 10. 01:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!