Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Aki így gondolkodik a párkapcs...

Aki így gondolkodik a párkapcsolatokról és a családról az mentális beteg?

Figyelt kérdés

Sokáig tetszett egy lány, de sosem viszonozta az érzéseimet. Gimnáziumban osztálytársak voltunk és ott sem jött össze senkivel. Most egyetemista, de még mindig nincs senkije. A haveri társaság összeült a hétvégén és hát szóba jött a dolog. Ajánlottak neki pár srácot, lányt, mindent. Azt mondta nem kell neki, mert nem jó. Kérdeztük ugyan mi nem jó benne? Az hogy a társsal időt kell tölteni, sosem lesz egyedül, nem csinálhat majd mindent ahogy akar. Azt mondta neki nincs kedve időt tölteni a partnerrel, neki az lenne jó, ha akkor jönne, amikor ő szexet akar és kész. Ölelést, összebújást megkapja a barátaitól is. Konkrétan a férfi partnert a kutyákhoz hasonlította (enni kell adni neki, időt tölteni, szeretni, sétálni vele). Kutyája is pont ezért nincs, sokat kell velük foglalkozni. A család szót is ezért utálja, mert ott konkrétan éveken át kötelezték, hogy időt töltsön másokkal akkor is ha nem akarta. Együtt kell lenni velük, programokra elmenni, telefonálni stb. Egyszerűen úgy beszélt róla, mintha ezek mind üres, rossz dolgok lennének és mintha a partnerek nem érző emberek lennének. Őszintén én ezt elképzelni sem tudom. Sosem volt egy érzékeny, érzelgős fajta. Van egy merev, semmilyen alap arca és néha csak a száját látni mozogni, minden más ugyanott marad. Furcsa a személyisége is, pont ez tetszett meg benne, de őszintén jó hogy lemondtam róla, mert nagy csalódás lett volna nekem.

Aki így gondolkodik az valamilyen szinten beteg? Vagy szimplán valami sérelem érhetette esetleg érzéketlen?

2020. dec. 16. 22:31
 1/6 anonim ***** válasza:
26%
Pszichopata, nem működik az érzelmi központja.
2020. dec. 17. 00:23
 2/6 anonim ***** válasza:
78%
Fiatal még és nem akar kapcsolatot, ennyitől nem lesz még mentálisan beteg. Nem mindenki vágyik kapcsolatra, megvan egyedül isy szerintem ez normális. Családról alkotott képe érdekesebb már, lehet oka van rá és csak a felszínét tudod a dolognak.
2020. dec. 17. 01:58
 3/6 anonim ***** válasza:
86%

Ezzel semmibaj nincs.

Ez nem betegseg.

2020. dec. 17. 02:23
 4/6 anonim ***** válasza:
3%
Pedig jól írta az első, hogy pszichopata.
2020. dec. 17. 22:50
 5/6 anonim ***** válasza:
78%
Nem ezt jelenti a pszichopata
2020. dec. 22. 00:29
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Simán lehet, hogy olyan sok csalódás érte gyerekkorában, serdülőként, hogy így vélekedik erről. Ettől még nem lesz pszichopata. Simán lehet depressziós is, vagy csak szimplán nagyobb a szabadság iránti igénye és olyan az alaptermészete, mintha bevett volna 2 lónyugtatót. Nincs ezzel semmi baj.
2021. jan. 7. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!