Mit lehet csinálni egy ilyen emberrel, hogy segíthetnék rajta?
Nehéz helyzet. Én mániás depresszióval küzdök, de az egészen más, van hogy hetekig teljesen tünetmentes vagyok.
Tudom milyen mélyen lenni, motiválatlannak lenni és közel kerülni a feladáshoz, de valami mindig erőt ad, hogy tovább folytassam.
Támogassátok ezen az úton, ne úgy kezeljétek, mint egy bolondot, ez egy létező betegség, ami megkeseríti az ember életét.
Szerintem legnagyobb hatalmunk önmagunk felett lehet csak.Próbáljátok megérteni a problémáját, ezáltal rávezetni arra az útra, amin önmagán segíthet, ha erre ő is ráérez, esetleg szakember segítségét is elfogadja majd a későbbiekben. Érezze, hogy szeretve van, hogy fontos nektek,hátha erőt merít.
Esetleg valami könyv, amiből erőt meríthetne, motiváló videó stb, érdemes ezeknek utána nézni.
Nekem az is segít, ha sorstársakat találok, jó tisztában lenni azzal, hogy bármennyire is egyedül érzem magam, ez egy mentális állapot, és valójában nem vagyok egyedül ezekkel az érzésekkel/problémákkal.
Érdemes utána olvasni, hogy értsétek mit él át, és hogyan lehet segíteni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!