Mit lehet csinálni az ínhüvelygyulladással? Tudom, hogy a legjobb, ha pihentetjük, de ezen kívül milyen megoldások léteznek, amik segíthetnének a problémámon?
Konkrétan két hét gipsz.
Létezik a problémára szteroidos injekció, amit időnként ismételni kell. Hatásos az is, de az alapgondot nem oldja meg.
Vagy műtét.
köszönöm a válaszokat :)
#1-es kipróbálom a krémet, én eddig flectorral kentem. Csuklószorítót hordok, ha jegyzetelni kell :)
#2-es lehet gipsz lesz belőle, mert sajnos igaz, amit a szteroid injekcióról mondasz, meg nem vagyok biztos, hogy az egészséges hosszú távon
Elszorítani nem jó ötlet, inkább akkor valamilyen sín vagy ortézis.
Azt nem írod, hogy konkrétan milyen ízületről van szó.
Csuklószorítónak hívom, de a gyógyászati segédeszközboltban azt mondták, hogy ez jó ínhüvelygyulladásra, meg a dobozon is rajta volt.
Fáj a csuklóm és sokszor recseg is, a tenyeremnél az a rész, ahol hajlik a hüvelykujjam, valamint a kisujjamba is kisugárzik néha a fájdalom. Ha meg nagyon rossz állapotba vagyok, akkor gyakorlatilag az egész alkarom belső része is fáj.
Nekem is az van sajnos, évek óta. Rengeteget gépelek a munkámból kifolyólag és elkerülhetetlen, hogy pl pihentessem napokig, de! A legjobb, ha tényleg kíméled pár napig és nekem az aflamin krém vált be, évek óta ezt használom. Vény nélkül kapható. Egyszer vettem deep relief-et is, igazából az is jó volt rá, de ami fura, hogy amikor nem volt itthon egyik sem, lóbalzsammal kenegettem és attól is elmúlt a fájdalom. :-) Van ilyen kifejezetten csukló rögzítő sín. Annak használatával tényleg pihen a kezed, bár elég nehéz vele bármit csinálni. Kézsebész ajánlotta. :-)
Hosszabb távon nekem is műtétet ajánlott az orvos egyébként. Mást sajnos nem tudok tanácsolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!