Férfiként női pszichoterapeuta?
Szeretnék pszichoterápiára menni. Úgy érzem nagy szükségem lenne rá.
Van több egészségügyi problémám is ami elég intim és ennek a menedzselésében is szeretnék segítséget kérni. Vannak problémáim az ellenkező nemmel valamint szexuális témákról is szeretnék beszélni.
Úgy éreztem ezekről a dolgokról könnyebb lenne egy férfival beszélni.
Személyes terápiára szeretnék járni (akkor kezdem mikor enyhülnek a korlátozások), ezért a közelben kerestem terapeutát.
Találtam egy férfi és egy női terapeutát, a többi nem volt szimpatikus. A probléma az hogy a férfi jóval drágább és kicsit nehezebben is megközelíthető számomra. Nem tűnik sokkal tehetségesebbnek, csak drágább környéken van.
Ront a helyzeten hogy a Hölgy elég fiatal és csinos is. Ez még kellemetlenebbé teszi a dolgot.
Könnyen lehet hogy neki is kellemetlen és nehézkes lenne a dolog. Tudom hogy elvileg ez nem számít egy képzett szakembernek de ő is csak emberből van.
Egy férfinak viszont sokkal könnyebben beszélnék bizonyos dolgokról.
Tanácstalan vagyok.
Ti mit gondoltok? Mennyire problémás felnőttként intim és szexuális problémákról beszélni egy női terapeutának?
Előre is köszönöm a segítséget.
Nem tudom.... meg azt se, hogy nálad ez hogy van.
Én pl. ilyenekről nővel dumálnék.
Igaz, az enyém másabb helyzet. Fiatal nő vagyok, és idősebb nőhöz járok. Amikor közelebb kerülünk olyan témához amiben kínos szó is előfordulhat, akkor ő hamarabb hozza ezeket szóba. Pl párkapcsolat - akkor mondja, hogy a szexualitás, meg másik kielégülése így meg úgy :D
Ez minta, hogy nyugodtan fogalmazhatok így.
Nem tudom mennyire fiatalról van szó. Azt gondolom ez esetleg huszonévesnél okozhat ügyetlenkedéseket a terápia során. Egy 35-38 éves terapeutának a szexuális téma is ugyanolyan simaliba, mint bármelyik más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!